sourze.se

Allt fler klichéer

Allt fler känner sig stressade i det allt mer krävande arbetslivet. Många jobbar mot kund. Alla människor är olika. Det globaliserade informations- och kunskapssamhället förändras allt snabbare.

Samhällsutvecklingen går allt fortare. Sverige ska inte bara följa med i, utan leda, den tekniska utvecklingen. IT blir allt viktigare. Med utvecklingen av mobiltelefoni är vi nu nåbara dygnet runt, var vi än befinner oss. Allt fler lockas till alltmer alternativa livsstilar. Allt fler vill vara onåbara. Allt fler stänger av mobiltelefonen. Allt oftare.

Vi lever i ett globaliserat informations- och kunskapssamhälle. På sjuttiotalet trodde inte människorna att datorn skulle ersätta skrivmaskinen. Se bara vad som har hänt sedan dess. Och tänk vad som kommer att hända. Möjligheterna är obegränsade i det globaliserade informations- och kunskapssamhället.

Outsourcing, management.

Alla människor är olika. Det måste sägas om och om igen. Tills var och en verkligen förstår att alla är olika. Saddam Hussein är avskyvärd.

Vi utsätts dagligen för stora mängder information i mediabruset. Allt oftare. Detta leder till vad forskare kallar informationsstress. Vi kan inte ta emot hur mycket information som helst. Vi törstar efter kunskap, men drunknar i information.

Nätverk, kompetensutveckling.

Särskilt barnen måste ta emot mycket information. Det är barnen som, allt mer, ska ta över. Det är dem som kommer att betala våra skulder. "Barn gör vad vuxna gör, inte vad vuxna säger." Ett barn lyssnar inte på en förälder som röker och samtidigt säger att rökning är farligt.

Många vill bli kända. Det spelar ingen roll hur. Eller för vad. Skönhetsidealen är ett samhällsproblem. De äldre ska vara förebilder för de yngre. Vi måste se allvarligt på skönhetsidealen. Det låter drastiskt, men så är det. Smala modeller pryder reklamaffischer och tidningsomslag. Allt fler barn och unga mår dåligt av smalhetsidealet. Någon måste våga protestera.

Allt fler barn lider av fetma. Fler måste banta. Allt mer. Övervikt är en folksjukdom vi vuxna måste se allvarligt på i det moderna samhället.

Orättvisorna ökar i det globaliserade informations- och kunskapssamhället. 30 000 barn svälter varje dag. Någon måste våga protestera. Någon måste våga säga ifrån. Fattigdom och svält är inte något som vi tyst ska acceptera. Ibland räcker det faktiskt inte att bara prata. Allt mer. Det räcker inte att säga vad andra redan sagt. Tycker jag.


Om författaren

Författare:
Henrik Hermansson

Om artikeln

Publicerad: 05 feb 2003 16:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: