sourze.se

Jag får såna ryck ibland

Det är inte alltid så lätt att sova, som man kanske önskar!

Milkshaken är precis färdiggjord och jag tänker smaka på den alldeles strax. Funderingarna kretsar dels kring hur jobbigt det kommer vara att gå upp om sex timmar och kring varför jag får såna ryck ibland.

Det började oskyldigt nog. Klockan var halv ett och jag hade precis gjort sista-toa-besöket-innan-natti-natti och det var egentligen way past my bedtime, men jag kunde inte sluta titta på luddet. Luddet? Ja, luddet som var överallt på handfatet. Såg faktiskt lite äckligt ut, var kom det egentligen ifrån. Det är på toastolen också, betyder det att jag skurar för sällan? Det kommer antagligen från mina blå handdukar, eftersom det är blått fast navelludd är ju alltid blått oavsett färgen på ens tröja..., men hur kommer det sig att ludd i så stor mängd färdas från handdukarna till mitt handfat? Borde inte handdukarna ta slut efter ett tag?

Slrrrp!

Big Pack ischoklad, banan och mjölk. Sitter där det ska.

Hur som helst, jag får såna ryck ibland. Kunde inte sluta tänka på att handfatet behövdes skuras lite. Så jag gjorde det. Nu är det jättefint, alldeles vitt och blänkande. Mjölktvålen som luktar så gott luktar som nåt jag minns, men jag minns inte vad ligger så fint, inte i en hög av gamla tvålrester, utan på blankt, vitt porslin. Härligt. Dags att nanna.

Men det går inte. Läser DN, konstaterar att sju personer dött i en rymdfärja. Släcker. Tänker på saker, idéer. Vissa kvällar vägrar idéerna att lägga sig till ro längst bak i huvudet på mig. Tänker på saker jag gjort, sagt, borde gjort, inte gjort klart. Tänker på resereportaget jag sa att jag skulle författa om resan till Toronto, nu har det gått en vecka.

Tänker på jobbet. Det är inte originellt, sluta omedelbart! Men jag undrar om jag verkligen kan lösa det problemet jag står inför? Tänk om det helt enkelt är - omöjligt?

Nåväl, sagt och gjort fast jag hade vare sig sagt eller gjort nånting hitills, upp och hoppa. Trött på jobbet, det har man ju vart förr! På med långkalsonger, tofflor, mysbrallor, Islanders-tröjan och joxa ihop en milkshake oemotståndligt och agera på några av idéerna!

Men ibland, som inatt, är idén i princip att jag inte kan sova. Men jag har försökt skriva ett resereportage från Toronto!


Om författaren

Författare:
Tommie Nygren

Om artikeln

Publicerad: 03 feb 2003 14:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: