sourze.se

Årets kvinna

Jag har egentligen aldrig gillat skvallertidningar i stil med Aftonbladet, men ibland slår de till och med mig med häpnad.

Aftonbladet gillar bröst. Jag antar att det är därför de skriver så mycket om Anna Nicole Smith. Inte nog med att de upphetsat skriver om Anna Nicoles äventyr i sin tv-serie när den går på amerikansk tv. När sedan samma avsnitt visas här i Sverige tar de självklart och skriver en till artikel till om samma tv-avsnitt, men framsidan på tidningen var nog värst; "Anna Nicole i lesbiska scener". Jo tjosan, kvinnan spelade in lesbiska porrfilmer för fem år sedan. Vad blir nästa stora nyhet hos Aftonbladet, Sveriges största skvallertidning? Kanske "Victoria Silvstedt klär av sig" eller "Systrarna Graaf viker ut sig", kanske det eller något annat samhällskritiskt och nödvändigt reportage? Det känns som om inte bara Hänt Extra har en konkurrent i och med Aftonbladet utan även Slitz, all visdoms källa.

Feminism är Aftonbladets kännetecken, tror de, därför har de kommit på den underbara iden att ha en omröstning på sin hemsida om vem som är Sveriges Kvinna år 2002. Det låter väl trevligt? Kanske uppmärksammas någon kvinnlig forskare som gjort något viktigt framsteg? En kvinna som räddat livet på människor i en olycka? När jag såg listan på vilka Aftonbladet nominerat var min första tanke att de som skrev det här måste ha varit på lyran, eller så är det kanske bara ett stort skämt? Jag kommer att anta att djurskötarna på tidningen glömde stänga barskåpet så att skribenterna fick i sig lite mer lull-lull än vanligt, för jag har aldrig tidigare sett samma mängd dumheter i en och samma artikel från dem.

De nominerade till Årets Kvinna inkluderar "Årets Tant-trio: Kikki, Bettan & Lotta"sic. Med i motiveringen står: "Med råfräcka långtradarskämt, stora gapskratt och barnförbjudna snuskv-vitsar, livade de upp stämningen." på melodifestivalen Roande nog tar de med Margareta Winberg på listan för att hon kritiserat Evert Taube och kallat honom för en snuskhummer och manschauvinist, jag börjar luta åt att det hela egentligen var ett skämt från Aftonbladets sida, lilla Margareta har ju även talat om att kvotera in kvinnor i aktiebolag, vilket Aftonbladet sade sig älska.

Det absolut dummaste som jag hittade på den här listan var nomineringen av Ulrika Johansson för att hon haft sex med Svennis, allas vår fotbollstränare. Fler dumma nomineringar med dumma motiveringar är Annika Persson, för att Göran Persson skiljde sig från henne. Patricia Östfeldt ?, nominerad för att hon blev ihop med Björn Borg och sist men inte minst, Prinsessan Madeleine för att hennes pojkvän var en "bad-boy" som vågade vandalisera öltält och misshandla människor.

Är det bara jag som noterar att den här feministiska omröstningen domineras av hur de här kvinnorna går in hos grabbarna? De valde dessutom alla för att de var kvinnor, inte för att de var kompetenta... Det borde kvoteras in några män på den listan. Exempelvis transvestiten Richard Engfors, hon är ju trots allt fångad i en mans kropp och är minst lika bra på att skaffa pojkvän som någon av de andra kvinnorna på listan!

Rösta fram årets bästa kvinna här: Go ULRIKA!
Länk: aftonbladet.se


Om författaren

Författare:
Carl Hörberg

Om artikeln

Publicerad: 21 dec 2002 11:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: