sourze.se

Våldtagen eller inte?

Det har hänt igen. En ung kvinnas liv har förstörts, samtidigt som samhället inte kan bestämma sig för vad som krävs för att en våldtäkt ska vara begången eller inte.

I dagens tidningar går det att läsa om en 19-årig ung kvinna som säger sig ha blivit sexuellt utnyttjad av en manlig bekant. Vid tillfället för det påstådda övergreppet ska kvinnan ha varit kraftigt berusad med 2,2 promille alkohol i blodet flera timmar efter händelsen, vilket också fastslagits av myndigheterna. Mannen åtalas för det sexuella övergreppet, att han genom sitt handlande utnyttjat kvinnans hjälplösa tillstånd.

Döm av min förvåning när både tingsrätt och hovrätt sedan går på mannens linje, som är den att 19-åringen gått med på att ha sex. Rätten vill mena att det inte är bevisat att kvinnan har varit i så kallad vanmakt eller hjälplöst tillstånd under HELA samlaget. Enligt experter är de flesta människor med 2,2 promille i blodet nära att tuppa av, hur sjutton kan en person då påstås ha gått med på att ha sex? Sjunker promillehalten av och till under våldtäkten eller? Öh... skulle inte tro det.

Nej, nu måste vi få klarare lagstiftning kring sexuella övergrepp och våldtäkter. För alla parters skull.


Om författaren

Författare:
Linda Björling

Om artikeln

Publicerad: 04 okt 2002 17:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: