sourze.se

Jag har sålt mig själv

Om att sälja sin kropp och sitt sinne till någon annan.

Jag har sålt mig själv till andra för pengar.

Jag har skrivit på ett papper som innebär att någon annan bestämmer över mig. Jag har förbundit mig att befinna mig i en viss byggnad, i ett visst rum, minst 6 timmar per dag mellan 08:00 och 17:00. Totalt skall jag göra detta 40 timmar per vecka. Jag måste vara där så mycket. Jag har sålt min kroppsliga närvaro till dem.

Medan jag befinner mig på denna plats bestämmer andra människor vad jag ska göra. De begär att jag skall ställa mig till förfogande för deras befallningar. Mer specifikt är det mitt huvud de är ute efter... det som finns inuti det. De vill utnyttja mitt sinne och min kreativitet för att saker och ting skall bli bättre för dem. Jag har sålt mitt huvud... mitt sinne till dem.

Mina idéer är inte längre mina egna för dem har jag också sålt till dem. Kommer jag på något som har med verksamheten att göra och som skulle kunna gagna dem, då blir idén automatiskt deras... därför att det var ett av villkoren när jag sålde mig. Det står i papperet. Jag får heller inte prata om vad det är jag gör... annat än i vida termer så att jag inte avslöjar vad som händer. Även efter det att jag inte är hos dem längre får jag inte prata om det därför att då kan de komma och kräva pengar av mig. Jag har sålt delar av min yttrandefrihet.

Ibland kan jag bli vidaresåld under korta tider.

Förfarandet då är att en representant för de jag sålt mig till följer med mig till de nya köparna. Så samlas vi i ett rum där jag och representanten sitter på ena sidan bordet och de nya köparna på andra. Så berättar representaten hur bra jag är. Att jag kommer att göra saker jättebra och jättefint för dem. Och att jag inte alls är särskilt dyr heller. Fast de pengar som de nya köparna ger för mig ser jag inte mycket av. Cirka 1/4 till 1/8 får jag av de pengarna. Resten går till de jag sålt mig till.

Ändå har jag det rätt bra. Det finns andra som råkat värre ut. Det finns till exempel de som sålt sin kropp såpass att den är helt utsliten. De har fått lyfta och anstränga sig så hårt att kroppen nu är sönder. De sålde den.

Och så finns det de som sålt såpass mycket av sitt sinne att de bränt ut det. Det brukar ta lång tid innan de kan sälja sig igen därför att utbrändheten gör att ingen vill ha dem. De kan försöka sälja sig... men väldigt få vill ha dem. De har sålt sitt sinne.

Anledningen till att jag och andra säljer oss är att vi är i en beroendesituation. Vi behöver tusentals kronor annars svälter eller fryser vi ihjäl. De som köper nyttjar oss via vårt behov av mat och skydd för att få oss att göra vad de vill. Och vi har inte mycket val. Säljer vi inte oss... då får vi gå hungriga och frusna.

Ska du inte komma och rädda mig nu? Jag har ju sålt mig själv till andra för pengar.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 26 sep 2002 11:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: