sourze.se

Ett litet svart djur

Kort saga II.

Jag handlade på livsmedelsbutiken åt min familj. Följande saker förde jag med mig från affären.

Ett sexpack ägg som gick åt dagen efter. Första halvan konsumerades i samband med att jag gjorde äggröra i tisdags morse. Andra halvan gick åt till en sockerkaka som min fru bakade.

Två liter mjölk. En stor del användes till att göra den chokladdryck som mina barn uppskattar så; en del kom att ingå i sockerkakan och resten drack jag själv, kallt, i ett glas, på stående fot.

Ett paket bacon. Har fortfarande inte konsumerats. Är för tillfället fryst.

Blomkål. Blev till en härlig gratäng som vi åt i onsdags.

En kvällstidning. Lästes samma kväll. Ligger nu i högen med tidningar som vi varje söndag lägger i en papperskasse. Denna papperskasse ställs sedan ut på gatan så att arbetarna på pappersinsamlingen kan komma och hämta den.

Ett litet svart djur. Det är rufsigt, omkring fem centimeter högt och har en liten svans. Det går upprätt och har ett par små, vita huggtänder som det ibland försiktigt visar för sin omgivning. Dess stora svarta ögon tittar nyfiket tillbaka när man lyfter upp det i handen för att studera det. Det är ett mycket tillgivet tillika självständigt djur. På dagarna håller det sig gömt men det brukar komma fram på kvällarna och titta lite uppfordrande på oss där vi sitter vid matbordet och intar vår måltid. Då ställer jag fram en skål med vatten och en skål med socker och havregryn. När djuret ätit sig mätt tassar det runt i lägenheten resten av kvällen. När det kommer fram nu på lördag hade vi tänkt fånga det, slakta det, flå det, vitlöksmarinera det, steka det och äta det som förrätt till fisken.

Ett durkslag. Det gamla glömde vi kvar när vi tog med det ut till landet förra helgen.

En chokladkaka. Jag åt upp den på vägen hem.


Om författaren

Författare:
David Olsson

Om artikeln

Publicerad: 25 sep 2002 18:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: