sourze.se

Den svenska välfärden

I Sverige finns det fortfarande människor som tror på myten om att det är socialdemokratin som är att tacka för att Sverige inte är kvar på 1600-talet vad gäller arbetsrätt, lagar och löner.

Man bör dock fråga sig hur det kommer sig att andra länder som inte haft privilegiet att under nästan 70 år bli regerade av sossarna också har bättre arbetsförhållanden och löner. Inget industri land har 10 timmars arbetsdag och barnarbete, däremot har sossarna inte styrt vartenda i-land. Det kanske rent av förhåller sig så att utvecklingen som skett mot kortare arbetstider och bättre arbetsförhållanden skett helt oberoende från sossarnas inflytande.

Det sossarna däremot klarat av är att försätta Sverige till 1600-talet vad gäller social rörlighet. Sossarna har fört oss tillbaka till stånd- och privilegiesamhället där man föds fattig och förblir fattig livet ut. Systemet är nämligen utformat på ett så fint sätt att så fort du börjar tjäna så mycket pengar att du inte längre behöver bry dig om siffrorna efter kommat när du ser på prislappar så ökar din skattebörd kraftigt i procent. Helt plötsligt blir den där extra tusenlappen bara en tiokrona.

Det hela blir också mycket intressant om man betraktar USA som varit nästan förskonat från socialismens inflytande i maktens korridorer. Där har man en social rörlighet som Sverige och S bara kan drömma om att uppnå. Två tredjedelar av de som är fattiga i dagens USA är om 5 år medel eller höginkomsttagare.

I debatten hävdas det att USA skulle ha procentuellt fler fattiga än Sverige. Men så tar de också emot procentuellt mångdubbelt fler invandrare och flyktingar som de faktiskt lyckas få in i samhället. Bush sa en gång att varje människa som kommer till Amerika gör Amerika mer amerikanskt. I Sverige säger vi att varje människa som kommer till Sverige ska bli mer svensk.

Det svenska välfärdsamhället förmår inte att ta hand om våra nya svenskar. På frihetsgudinnan står det att, ge oss era fattiga och era svältande. I Sverige skulle det stått, ge oss era läkare, hjärkirurger och datatekniker. Inte så konstigt att USA har fler fattiga.

Sossarna har i själva verket inte skapat något i Sverige som är bättre än i andra motsvarande länder, snarare tvärt om. Med fakta på bordet så förhåller det sig så att vi har sossarna att tacka för att den som födds fattig förbli fattig. Och länder där socialismen inte haft ett sådant intåg som i den svenska riksdagen så är den sociala rörligheten större.

Samma skattesatts för alla inkomstnivåer skulle vara en lösning för att göra det möjligt för en fattig att bli rik. Som det ser ut idag så ökar ju skatten ju mer man tjänar. Är man fattig och vill bli rik så har staten skapat en uppförsbacka som blir brantare för varje steg man tar. Det är dags för ett Sverige där fattig kan bli rik. Det är dags för förändring.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 19 aug 2002 09:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: