sourze.se

Golf som rökavvänjning?

Golf tycks vara en himla bra rökavvänjningsmetod. MAN HINNER INTE RÖKA... och jag hade knappt en tanke på det heller - när jag idag gick min första fadderrunda.

Jag hade istället fullt sjå med att hålla tungan rätt i mun, händerna rätt på klubban och blicken stadigt fastspänd på bollen. Jisses... det märkliga är också att tiden bara flyger iväg. Plötsligt hade det gått tre och en halv timme och... jag hade haft så förbannat roligt... nästan hela tiden förutom lite här och var väl placerade svordomar, när en boll eller två sökte sig ut i periferin - klövern i det här fallet.

Vi spelar nämligen på en bonngolfbana - ja "officiellt" heter det inte så - utan det är mer vad jag döpt den till. Naturskön miljö - och redan vid drivingrangen möts man av intensiv hästpissdoft varpå Hästen själv tar visuell form ju närmre man kommer.

Att träna på att skrika "FÅR!!!" tycks mig också synnerligen lämpligt här kan bara inte låta bli eftersom i hagen till höger om "rangen" kryllar det av "Nej-sägare" Nääääääääääää!!! Nääääääääääää!!!. Vet inte om det är mina svingar, chippar, pitchar eller andra halvmesyrer de så intensivt kommenterar. - "Näää!!! Vi har minsann sett bättre". -"Näää! nu träffade hon en medspelare" - "Näää!!! nu får det snart vara nog!!!".

Jag vänder mig om när kommentatorerna blir lite väl påträngande intensiva och skriker tillbaka till dem "Fååååååår!!!". Därefter tar jag ett lugnt tag om klubban, ett djupt andetag ner i maggropen, blicken stadigt fäst på bollen och... *kloink* *kloink* Näää - inga rena bollträffar än... men det närmar sig - enträgen vinner.

Nåja, jag ser det som en bra träning - rent koncentrationsmässigt - att försöka lära mig nonchalera denna envetna flock av kritiker. Golf sägs ju till 95 procent vara ett mentalt spel och en vacker dag så står jag förmodligen som segrare i någon av de större golf-tourerna. DÅ ska det bli intressant att svara på sportjournalisternas frågor om vilka dyra? träningsmetoder som lett fram till denna skrällseger. "Hon kom från ingenstans... typ..."

Ja, när jag står här mitt på bonnlandet, och kloinkar iväg boll efter boll, väl nedstansad i klövern, omgiven av får och hästar, så känner jag samtidigt att jag njuter i fulla drag, kroppen blir lätt, axlarna sjunker ned en trehundra snäpp och själen lyfter mot nya djärva horisonter.

Golf... är en underbar sport, men... man hinner tamejsjutton inte röka. :-


Om författaren

Författare:
Anette Jonsson

Om artikeln

Publicerad: 12 jul 2002 09:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: