sourze.se

Damfotboll sänds inte i TV!

Mer än 20 000 människor kommer i dag att sitta på Råsunda och heja på svenska damfotbollslandslaget. Vi som inte är där får dock nöja oss med att lyssna på P4.

Jag är så arg nu så det här kommer inte att bli någon balanserad artikel.

Svenska damlandslaget i fotboll spelar i dag, den åttonde maj tvåtusentvå alltså INTE åttonde maj år åttahundra före kristus VM-kval mot Schweiz. Det är en viktig match.

Men uppenbarligen inte tillräckligt viktig för att visas i svensk TV. SVT, med mottot "i allmänhetens tjänst", sänder den inte. Inte heller TV4 eller TV3. Efter vad jag kan se i tablåerna är det inte en enda kanal som sänder matchen. Mitt sista hopp är att OLearys här i Norrköping har fiskat fram någon schweizisk kanal som sänder.

Jag ringde Svenska Fotbollsförbundet för att se om de hade något med beslutet att göra. Fick som svar att de gärna hade sett matchen sändas. Han jag pratade med trodde att SVT kanske hade lagt ut för mycket pengar på VM i sommar, så att de inte hade råd.

NÄR ska SVT börja behandla damlandslaget likadant som herrlandslaget? Det vill säga I ALLMÄNHETENS TJÄNST sända deras matcher i TV?

Så, istället för att bekymra er över vilka som är anonyma eller ej på en nättidning, mejla tv-sportensvt.se och skrik!

Och skriv sedan på min lista "Vi vill ha mer damidrott i media" som finns här på Sourze klicka bara på mitt namn, och sen ser du den artikeln.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 08 maj 2002 16:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: