sourze.se

Kan man kyssa köttätare?

Innan jag blev vegetarian, så tänkte jag hela tiden att "bara jag inte blir en sån som skäller på dom som äter kött".

Alla säger att jag är låtsasvegetarian. Bara för att jag inte säger att det är för djurens skull. Utan för att jag tycker det är så himla äckligt med kött. Då är jag inte vegetarian på riktigt, säger dom. Men jag tror att vegetarianismen skulle få rätt många fler anhängare om bara folk kom på att kött är äckligt. För jag menar, de flesta vet ju att köttätande betyder att djur lider och dör, men de slutar inte ändå. Men när det visar sig att chips KANSKE ger cancer, halveras chipsförsäljningen direkt. Varför halverades inte köttförsäljningen när vi fick se bilder på olyckliga grisar?

Innan jag blev vegetarian, så tänkte jag hela tiden att "bara jag inte blir en sån som skäller på dom som äter kött". Nu måste jag anstränga mig hela tiden för att inte skälla. Hur kunde jag bli så? Jag hatar när folk tittar med föraktande blickar på köttätare. Och sen sitter där i sin tröja som är sydd av asiatiska barn. Och sen skriver sina mathandlingslappar på omiljövänligt papper. Tittar vi föraktfullt på dem eller?

Men visst är det äckligt med kött. Jag har varit vegetarian i ett halvår, och nuförtiden har jag väldigt svårt att laga mat i en stekpanna som folk stekt kött i. För att inte tala om att äta mat med folk som äter kött som luktar jättemycket. För att inte tala om att hångla med folk som... eh, ja. Hur kunde jag bli så? Men ååå jag kan ändå inte låta bli att undra om man får kräva av sin pojkvän att han blir vegetarian?

Jag förstår inte varför det inte har kommit en uppfinning som gör att man slipper äta. Typ vitaminpiller där allt man behöver finns med. Så sväljer man en tablett med en god saft och så är det klart sen. Jättebra. Eller så har jag tänkt på att man kan ha en liten spruta som man sprutar in typ näring eller vad det kan kallas i magen. Så får man allt man behöver. Jag skulle till exempel vilja gå upp typ tio kilo men jag äter så lite så jag kommer liksom aldrig göra det. Men om min sprutidé funkar så kanske man typ kan lägga i lite extra i sprutan så att man går upp i vikt. Helt sjukt bra.

Jaja. Men ät grönt, det är skönt.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 02 maj 2002 16:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: