sourze.se

Trött och lycklig

Förhoppningsvis är det här sista delen i min svit om hepatit C. Peppar, peppar, ta i trä.

Jag har mätt upp avståndet. Det är cirka åttahundra meter. Till spelbutiken. Brukar cykla dit. Väl framme får jag ställa mig utanför ett tag. Och flåsa! Jag vet, jag har dålig kondition annars också. Men inte fan brukar jag flåsa efter åttahundra meters trampande. Det är pegintronet, måste vara pegintronet.

Stora röda märken som kliar. Ett på varje lår. En gång i veckan får det märke som är minst rött en nål i sig. Pegintron. Kliandet sprider sig. Kliar tillbaka och ser hur torra hudflagor singlar till golvet.

Orkar inte. Vill inte. Gå upp. Vill bara ligga kvar och sova. Ibland är jag faktiskt inte trött. Inte på det viset. Men jag vill ligga kvar ändå. Eller, om jag är uppe, gå och lägga mig. För allt annat är så jävla trist. Meningslöst. Och det är bättre att jag ligger och kurar i min säng, än att jag går runt i huset som en irriterad surhetsspridare och förpestar tillvaron för dem jag älskar.

Jag plågar er kära sourzare. Artikel efter artikel som egentligen bara handlar om mig. Den flippade egosnubben från Skåne som gång på gång sträcker ut en hand med uppmaningen "tyck om", "bry er", "se mig". Att ni orkar! Måste vara ungefär som att gå på Pegintron och Rebetol. Jag vet hur det känns vänner.

Men idag. Just nu. Spelar allt detta ingen roll. Ingen rock. För telefonen ringde. Nä, det var inte Jonne. Det var min sjuksyrra. Världens bästa sjuksyrra sa: "Jag har glädjande nyheter. Viruset är borta. Jag har pratat med din läkare och han säger att med den virustyp du har så betyder det att du bara behöver hålla på med behandlingen i tre månader till." Klart jag gråter igen. Klart jag gör. Viruset är BORTA! B-O-R-T-A!!! OK, Murphys lag finns. Viruset KAN komma tillbaka. Men just nu är det totally wiped outta my body! Och OM det kommer tillbaka så ska jag tänka på vad som stod i AB häromdagen. I en Pamela Anderson-artikel. Nämligen det att nya mediciner är på gång. Ännu effektivare än Pegintron.

Forskningen går framåt. Mikael Vestlin går framåt. Med högt huvud. Med ett stort ego. Med en kropp utan hepatit C. Ser ni mig så vinka.


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 23 apr 2002 16:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: