sourze.se

Vi som gillar svartskallar ibland

Riktiga rasister borde ha mer credit än hycklande antirasister. De står åtminstone för vad de tycker.

Hycklarnas Cirkus del 2.

Förra delen i denna serie handlade om Vänsterpacket och dess hycklerifasoner. Nu är det en grupp som man kanske inte brukar nämna i hycklerisammanhang, en grupp som de flesta ser som goda människor. Det är inte det jag ifrågasätter, vare sig de är goda eller onda. Det är deras handlingar gentemot deras tänkande och åsikter som jag vill grilla. Jag pratar om

Antirasisterna:

Om man frågar Sveriges befolkning om vilka som är mot rasism, om man frågar världens befolkning om vilka som är mot rasism så tror jag att majoriteten skulle vara eniga. De gillar inte rasism. Det är inte snällt att döma människor efter hudfärg, rastillhörighet eller religion. De flesta är eniga som att det är fel, men utövar ändå i vardagen sådana rasisistiska handlingar som skulle få Jörg Haider att tappa hakan.

Ett exempel är den allmänna reaktionen efter terroristattackerna i USA i Västvärlden, som av sig själva ses som humana, icke främlingsfientliga och Moder-Theresa-själv och hennes farmor, slöt upp och skulle hämnas. Man gick ihop i en slags konstalation mot de dumma och elaka talibanerna och alla som såg ut som dem. Hela regeringar gick ihop och gjorde egna ekvationer:
TERRORISTER FINNS I ARABVÄRLDEN I ARABVÄRLDEN FINNS ARABER ALLA ARABER ÄR TERRORISTER

Finns det någonting i dessa handlingar som inte är rasistiskt. De människor som bara för ett år sedan kallade sig för antirasister och människovänner sade sig nu veta att allt som har hänt beror på att terroristernas kultur är sådan. De är sådana till naturen, därför ska vi bomba och det är ingenting som är fel med det. Dom bombade ju oss. Hallå?

Vaddå oss, vaddå dom? Det är rasismen i ett nötskal, vi och dom. Hyckleri av allra värsta slag. Tacka vet jag riktiga rasister som åtminstone står för vad de tycker. Jag har mer respekt för en rasist som säger sig hata invandrare och sedan gör det än en person som säger sig vara tolerant och sedan skiter sig själv i näven.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 10 apr 2002 16:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: