sourze.se

Ett liv utan musik, nej tack

Jag undrar hur livet hade sett ut om det inte hade funnits musik.

Det hade nog varit en rätt så dyster syn. Själv skulle jag aldrig kunna klara av ett liv utan musik. Det är nog ingen som skulle kunna klara av det. Jag menar tänk ändå, vart vi än kommer så finns det musik. På bussen till skolan eller på det stora köpcentret.

Jag undrar hur det hade varit om inte denna musik hade strömmat ur högtalarna just då. Skit samma om det är Backstreet Boys eller Britney Spears. Musiken är ändå viktig fast man inte tänker på det. Jag kan inte koncentrera mig riktitg om jag inte får lyssna på musik. Musiken gör så att jag börjar tänka mycket klarare.
Och ni får gissa vad jag gör just nu. Ja precis, jag lyssnar på musik.

Alla kan skapa musik. Du måste inte vara musikalisk och kunna spela instrument. Det är bara att öppna munnen och släppa ut allt det tryck som finns i din kropp. Testa själv, öppna din mun och sjung någon av dina favoritlåtar. Under tiden som du sjöng hade du inte några problem. Du var helt enkelt i någon annan värld för tillfället. Musik är ju helt enkelt den bästa psykologin som finns, och den är ju helt klart billigast också. Du behöver inte precis lägga ut några stora belopp på det eftersom det finns omkring oss.

För finns det egentligen nånting som inte musiken kan göra? Musiken kan göra dig glad, den kan ge dig bättre självförtroende.

Om jag skulle få frågan, när det senast gick en dag utan att jag har lyssnat på musik. Skulle svaret förmodligen vara, aldrig. För det har förmodlingen aldrig gått en dag i hela mitt liv utan att jag har lyssnat på musik. Och så kommer det väl förmodlingen att fortsätta ända till den dagen då jag dör.


Om författaren

Författare:
Erik Mellerstedt

Om artikeln

Publicerad: 01 apr 2002 17:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: