sourze.se

Vill Sourze överleva?

I januari ringde Ana Udovic och berättade om den nystartade Sourze. Hon hade läst en insändare i DN och inbjöd mig att skriva.

Jag nappade direkt på Anas inbjudan. Och skrev en artikel om pensionärernas utblivna kompensation för de indragningar de utsatts för under hela 90-talet. Och tala om respons; finansminister Bosse Ringholm uppmärksammade artikeln och kom omgående in med svar i Sourze.

Jag blev naturligtvis imponerad, att bli uppmärksammad på högsta möjliga politiska nivå är inte vardagsmat för vanliga insändarskribenter i dagspressen.

Jag fortsatte att skriva artiklar för bland annat det stora pensionärskollektivet och att döma av brev och telefonsamtal till bostaden var det många som hade läst artiklarna. De hejade på mig att skriva mer och tyckte liksom jag att nättidningen Sourze nog hade framtiden som debattforum för vanligt folk.

Efterhand märkte jag att seriösa politiska artiklar inte fick särskilt många läsare. Ännu färre kommentarer. Men i allt större utsträckning kom rubrikerna att innehålla könsord och sexuella anspelningar. Det blev klart att ett stort antal skribenter jagade efter månadspriset för mest lästa artikel.

Chanserna ökade ju fler dylika ord kunde inrymmas i rubriken. Och läsarsiffrorna och kommentarerna bekräftade att så var det. Självfallet ska inte Sourze redaktion börja att censurera insända bidrag. Men det behövs en mer påtaglig stimulans till skribenter som för fram andra frågor. Tänk vilken jättechans Sourze har att inför höstens val bli det öppna debattforum som ger röst åt alla väljare och partier inom nya och stora grupper människor.

Det är känt att våra partier har stora svårigheter att nå utanför de vanliga kretsarna som de vänder sig till. De söker med ljus och lycka efter nya ideér att nå ut med sina budskap. Just nu sitter både partier och framförallt deras ungdomsförbund i kurser och konferenser för att söka finna de rätta utspelen och den effektivaste formen för väljarkontakt. Det räcker inte med dörrknackningar och torgmöten längre. Inte heller TV debatter med eller utan partiledare som dragplåster.

Här har Sourze redaktion sin stora chans att marknadsföra sig som den nya valplattformen. Men då gäller det att tänka till lite; ska Sourze överleva behövs nog artiklar om hur man kan ordna en avsugning när man är täppt i näsan kompletteras med andra ämnen i lite större utsträckning än som nu sker.

Ana, du som gjorde en så intressant presentation av Sourze när du berättade för mej om den nya Sourze i januari, kom igen med nya och friska idéer!


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 11 mar 2002 09:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: