sourze.se

Vi kommer inte att ge upp!

Beträffande Mona Sahlins och Margareta Winbergs förslag till svenska staten.

Biträdande näringsminister Mona Sahlin och jämställdhetsminister Margareta Winberg har nu till slut presenterat innehållet i deras förslag till svenska staten om invandrartjejers utsatthet och förföljelse i patriarkaliska och traditionella familjer. Förslagets huvudstoff är att man ämnar att höja giftermålsåldern från 15 till 18 år, vilket visar att man tänker ta sitt ansvar för tjejer och unga kvinnor, att inga kulturella, traditionella eller religiösa hänsynstaganden kommer att tas till nackdel för kvinnors individuella rättigheter och att man kommer att stödja offren i högre utsträckning samt förbättra kvinnliga asylsökandens villkor och undersöka tidig förberedelse för förbättrad integration och ökad massmedial rapportering om dessa problem.

Ur vårt perspektiv är detta förslag som framlagts av biträdande näringsministern och jämställdhetsministern, ett stort framsteg för oss och alla andra som i åratal kämpat för dessa frågor. Trots att flera mycket viktiga aspekter helt förbisetts, så erkänner man att kultur och religion utgör en destruktiv faktor, något som svenska politiker i åratal förnekade i respekt för främmande kulturer och med hänsyn till en rasistisk kulturrelativism. Vi betraktar förslaget som en framgång för vår egen kampanj och som ett steg i förverkligandet av våra övriga utomordentligt angelägna syften.

Förslaget har givit vår kamp ny styrka. Vi har i åratal framfört våra bestämda, uttryckliga och synnerligen humana frågor för försvaret av invandrarkvinnor, invandrartjejer och invandrarbarn i muslimska, patriarkaliska och traditionella familjer. Vi har ständigt kämpat för kvinnor och barn i dessa familjer. Vi har igen och åter igen uppmärksammat den svenska staten och de styrande partierna på det förtryck, den förföljelse och det lidande dessa barn och kvinnor får utstå. Det är beklagligt att grundläggande och uppenbara frågor såsom förbud mot religiös undervisning och uppfostran, förbud mot religiösa skolor som barnen i dessa familjer går i, förbud mot muslimsk sjalett för flickebarn samt förbud mot barnomskärelse, fullkomligt ignorerats i förslaget. Det är ett hån mot kvinnor och barns grundläggande rättigheter.

Mona Sahlin och Margareta Winberg ser bara toppen av isberget, det vill säga hedersmorden, men de blundar för det berg som döljer sig under ytan: den plågovärld av kroppslig och psykisk pina som dagligen mördar tusentals barns vackra och naturliga önskningar, som hjärntvättar deras omdömen med religiös skrock och bakåtsträvande, medeltida och kvinnofientliga idéer, som påtvingar oskyldiga barn den muslimska sjaletten, det vill säga symbolen för kvinnans slaveri, som begränsar barnen i muslimska och patriarkaliska familjer och utestänger dem från dans och musik och flera andra lekar och nöjen samt utsätter dem för lidande.

De ärade ministrarna vill inte acceptera att dessa mord producerats av en kultur och religion, där en bunt fanatiska mullor just i detta ögonblick ofredar oskyldiga barns psyken för att ta död på deras mänskliga mentaliteter och förvandla dem till "hedersdyrkare". De vill inte acceptera att barn inte har någon religiös konfession, trosnit eller förutfattad uppfattning. De vill inte acceptera att barn inte skrivit under någon religiös trosbekännelse i en viss religiös sekt och att barn inte är föräldrars egendom.

Det är staten och samhällets plikt att hålla barnet borta från religionen och religiösa bekännelsers orätter. Mona Sahlin och Margareta Winberg vill inte heller acceptera att de i hjärtat av det moderna Europa själva underkastat sig en religion och kultur som miljontals män och kvinnor i Iran, Irak, Algeriet och Turkiet blott spottar på och kastat ut ur sina liv. Det är hög tid att styrande politiker och partier i Sverige gör sitt val och väljer vem de prioriterar: barnen eller moskéernas mullor!

Det vore väl om inte fru Mona Sahlin och fru Margareta Winberg underkastat sig islams och islamisternas kapitulationer. Det svenska samhället behöver finna en verklig utväg ut ur problemet. De ärade ministrarna skall inte hysa något tvivel om det stöd de skulle möta från hela Sveriges befolkning och den stora majoriteten invandrare ifall de följde en radikal och fundamental politik. Sveriges regering och politiker förhindrar offentligen förverkligandet av folkets grundläggande rättigheter. Vi känner ansvar inför kvinnor och barn och folkets civila rättigheter, och kommer inte att ge upp en tum!

I egenskap av detta samhälles och invandrarnas föregångsmän, deras sekulära, moderna och jämlikhetsträvande företrädare, har vår kamp för förverkligandet av våra sakfrågor fått ny intensitet och detta särskilt med det breda stöd som frihetsälskande människor och människorättsorganisationer och människorättsivrare visat för våra sakfrågor, som är så pass mänskliga och tydliga att det inte alls går att bestrida dem. Vi är övertygade om att vi steg för steg skall ta tillbaks de ställningar som islamisterna medelst europeiska regeringars högerpolitik påtvingat europeiska samhällen under kalla krigets era. Och detta precis på samma sätt som vi håller på att ta tillbaka våra ställningar i länder såsom Iran i mycket större omfattning. Vår rörelse är mycket dynamisk och vinner framgång. Detta är inte dolt för någon.

Återigen tillkännager vi våra hjärtefrågor och uppmanar alla jämlikhetsträvande, barnvänliga och medmänskliga människor att stödja oss och se till att den svenska staten respekterar dessa mänskliga sakfrågor och människors grundläggande rättigheter. Det är hög tid att avsluta de medeltida religiösa lagarnas kapitel:

1 Omedelbart förbud mot religiösa skolor för barn, och religiös undervisning och uppfostran. Samtidigt skall alla religiösa skolor, särskilt de muslimska, avvecklas.

2 Omedelbart förbud mot muslimsk sjalett för barn.

3 Omedelbart förbud mot barnomskärelse.

4 Ett omedelbart upphörande med all form av statligt stöd och support till religiösa organisationer, institutioner och förbund.

5 Likhet inför lagen skall gälla alla svenska medborgare. Förbud mot reducering av straff för de som begår mord på eller förföljer kvinnor och barn. Fastställa högsta möjliga straff för brott som innehåller religiösa, etniska och patriarkaliska aspekter.

6 Upphöra med "ghettoiserings"-politiken och ta ställning för en omedelbar aktiv politik som verkar främjande för invandrare.

Medförfattare:

Mahin Alipour, representant för kampanjen till stöd för iranska kvinnors rättigheter Stockholm.

Parvin Kabuli, representant för kampanjen till stöd för iranska kvinnors rättigheter Sverige.

Sara Muhammad, ansvarig för sammanbildningen "Glöm aldrig Pala och Fadima".

Halaleh Rafi, representant för kampanjen till stöd för irakiska kvinnor Sverige.

Khalil Kayvan, ordförande i Irans kommunistiska arbetarparti i exil Sverigeavdelningen.

Översättning: Ashk Dahlen


Om författaren

Författare:
Mahin Alipour

Om artikeln

Publicerad: 11 mar 2002 13:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: