sourze.se

Ett jäkla tjat om dockhussåpor!

Vill du inte se "snusk" så titta för tusan inte på det!

Jag fattar inte hur folk orkar hålla på och ödsla energi på att racka ner på dockhussåpor. Det visas för mycket snusk. Ja, so what? Man behöver ju faktiskt inte titta på det om man inte gillar det. Varför kritiserar man dem så mycket? Och de personerna som gör det är konstigt nog mer insatta i intrigerna än någon annan. Tyder inte det på att man faktiskt följer det själv? Varför göra det om det är så hemskt?

Och sedan undrar jag vem det är som gnäller så jäkla mycket om detta? Är det tjejer/kvinnor som sitter och sneglar på sin man och ser upphetsning i blicken när ett bröst visas i TV? Är de svartsjuka/avundsjuka för att människorna i dessa såpor ofta är snygga och lite vilda? Är det så de själva egentligen skulle vilja vara? Det som visas i till exempel Big Brother är ju faktiskt sådant som händer överallt. Folk onanerar, grälar och gråter. Om nu deltagarna tycker att det är okej att deras privatliv visas i TV är det väl deras ensak? Kul att någon kan bjuda på sig själv säger jag.

När jag hör och läser allt detta gnäll förs mina tankar till filmen Änglagård, till Rut eller vad hon hette som spelades av den lysande Seldahl. Jag behöver väl inte förklara närmare vad jag menar. Folk som går runt och predikar hur andra människor ska bete sig och vad de får och inte får göra.

BB är ju trots allt underhållande tydligen, om man ser till tittarsiffrorna. Men det är få människor som vågar erkänna att de följer såpan. Varför? Jo, för då brukar kommentarerna lyda typ skaffa dig ett eget liv. Det är klassat högre att följa någon serie som Ally McBeal moralkaka, Sex and the City tufft eller C.S.I. intelligent. Jag tycker att Big Brother till exempel är underhållande TV punkt slut. Billigt? Kanske. Underhållande? Oh yes. Upprörande? Så till den milda grad tydligen. Allt som bra TV ska ha.

För att avrunda läste jag en kommentar att de är dåliga förebilder... hallå? Se dig omkring, dessa människor i BB finns överallt! De har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det som man ser i BB har nästan alla redan sett eller hört om. Hur många barn har inte kommit på sina föräldrar i sängen? Hur många har inte sett/hört någon väninna in action? Folk har sex punkt. Om barnen är för unga för att förstå det så får väl föräldrarna hålla dem borta från TV:n. Och är de för gamla för att hållas borta från TV:n är de kanske gamla nog att introduceras för tanken att människor har vissa drifter. Förresten har jag sett sämre förebilder i debattprogram som Svart eller Vitt och SVT:s Debatt. Så det så.

De som är med i dockhussåporna har valt att vara med där själva, så jag håller med om att man inte kan komma och tjura efteråt för att vissa saker visas. Är man med i leken får man leken tåla. Men tack och lov att det finns människor som de i såporna, jäklar vad det skulle vara tråkigt med bara en massa tråkiga moralpredikare på gatorna.

So, de vill bli kända. Det är väl bara kul att folk kan bli någonting de vill på ett förhållandevis lätt sätt för en gångs skull? Att de blir kända på detta "billiga sätt" är faktiskt alla TV-tittares och alla allvetande-skräphögen-kritikers förtjänst. Glöm inte det.


Om författaren

Författare:
Cecilia Jucker

Om artikeln

Publicerad: 24 feb 2002 12:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: