sourze.se

Förlåt mig jag är en bluff

Jag vill be alla läsare, kritiker, skribenter och redaktörer om ursäkt. Jag är en fejk. Jag är inte på riktigt.

Jag vet att jag inte kan skriva på riktigt men vad ska jag göra åt det? Läser varje dag artiklar, texter, noveller och dikter där skribenten verkligen lämnar ut sig själv och sina åsikter. Ärliga människor som skriver ärliga texter och som berör. Då undrar jag varför i helvete jag skriver egentligen? Varför jag skriver om mördare, kyssar, människor och filmer när jag egentligen inte vet ett skit om det. När allt jag talar om är hämtat ur andra människor åsikter, från böcker eller uppslagsverk. Ingenting är mitt.

Jag är begränsad. Jag vågar inte skriva om sex, förutom när det gäller allmänt som pornografi, tv-program och liknande. Jag skulle aldrig få för mig att skriva om en sexuell händelse ur mitt egna liv. Jag vågar inte. Jag är feg.

Det här är inte någon "tycksyndomnavidartikel". Det är min första bekännelse. Jag vågar inte skriva det här och det är högst sannolikt att jag ångrar mig i sista sekunden och raderar allt.

Varför har jag spärrar? Beror det på min moralpräglade uppväxt, att jag har fått lära mig att porr är dåligt, att man inte pratar med alla människor om allting, att sanningen ibland inte är viktigt, att frihet har sina gränser. Tack, men jag tror att jag mår bättre av att prata om saker istället. Att inte begränsa mig, jag trodde att det var det som var meningen. Att man skulle leva ut. Allt.

Men det är inte så lätt. Jag avundas personer som utan förbehåll vågar skriva om sitt privatliv, föräldrar, sex och sin egen kropp. Jag skälver när jag skriver ordet bajs i en text för att jag är rädd för vad folk ska tänka. Vad mina föräldrar, mina vänner, folk som vet vem jag är ska tro om mig. Vad de kommer att läsa mellan raderna som egentligen inte är meningen. Om ett litet ord gör så mycket skada, vad skulle då en artikel inte göra.

Nej, men skitsamma. Jag är feg, antar jag. Eller jag vet inte, det är för svårt att ta ställning till det. Det är mycket lättare att säga att moderater är dumma i huvudet eller att vänsterpacket är omogna men att yttra någonting om mig själv skulle aldrig komma på tal. Jag får helt enkelt fortsätta med ytliga kommentarer på samhällsklimatet. Jag fortsätter väl att irritera människor utan att ge dem en chans att kritisera mig själv. Jag använder mitt skrivande som en sköld istället för en ingång.

Eller jag vet inte, hur går det för centern så här inför valet egentligen?


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 12 feb 2002 17:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: