sourze.se
Artikelbild

Hedersmord existerar inte

"Det finns ingenting som överhuvudtaget heter hedersmord. Detta är ett begrepp som västvärlden uppfunnit för att försöka förstå de små turkarna och blattarna från andra sidan."

Nu fan räcker det. Jag har hållt emot allt som har hänt sedan mordet på Fadime, jag har försökt att inte låta ilskan ta över. Markus Hankins artikel fick bägaren att rinna över.

Situationen är bisarr. Man har tagit bort fokus från där det bör vara och riktat det mot helt andra punkter. Fadimes far mördade sin dotter. Fadime dog. Fadern är huvudmisstänkt. Det har skett ett mord. PUNKT! Det står inte en kultur bakom mordet, det är inte hans hemland som åkte över med standbybiljett och höll i mordvapnet, Bin Laden var inte inblandad utan det var en man. EN MAN som begick mordet. Är vi rädda för att behandla händelsen för vad den är? Det är ingen ond konspiration ifrån väst!

Har tidningarna slut på nyhetsstoft? Skriv om alla mord som sker, skriv spaltmeter efter spaltmeter - precis som man gjorde efter Fadimes död - om alla kvinnor OCH män som blir mördade varje år. Fadimes död är lika hemsk som alla andra människor som dör, hon är ett offer för ilska och aggression. Livet är väldigt orättvist.

Men det är inte mordet som är i centrum, vilket det borde vara. Det är vem som har begått mordet och hans bakgrund som är viktig. Så påstår vi att vi är toleranta västlänningar, my ass att vi är.

En herde i norra Azerbajdjan, som aldrig varken har hört talas om hedersmord, spaltmeter, standbybiljett eller mordvapen är 100 gånger så civiliserad och tolerant. Hedersmord är ingen invandrarfråga, herr Hankins. Det finns ingenting som överhuvudtaget heter hedersmord. Detta är ett begrepp som västvärlden uppfunnit för att försöka "förstå" de små turkarna och blattarna från andra sidan.

Jag som själv är från ett asiatiskt land, hade aldrig hört talats om hedersmord innan jag kom till Sverige. Hetsjakten är igång igen, det finns ingentstans att gömma sig. Alla som på något sätt arbetat för att invandrare än en gång ska accepteras, bli en del av Sverige, Lasse Lindroth god bless your soul, dumpas än en gång och hånas praktist taget av medierna. Även fast man inte skriver det så finns det där mellan raderna. "Se vad ni har gjort." "Kommer till vårat land och...". "En svensk hade aldrig gjort något sådant."

Och det är sant! En svensk skulle aldrig begått ett hedersmord. För då heter det enbart mord.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 04 feb 2002 12:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: