sourze.se

Stäng skolan!

Frihet, religionsfrihet och demokrati åt alla. Det är väl jättehärligt. Men ibland går det helt enkelt för långt, som i Livets ords egna friskolor.

Där lärs det ut, till alltför påverkbara barn, att de är mera värda än andra människor, att Livets ord lära är den enda rätta. Så inte nog med att dessa stackars barn indoktrineras hemifrån, det kan man ju tyvärr inte göra någonting åt, men dessutom hammras Livets ords härliga värderingar in från lärarna i skolan.

Alla skolor, kommunala såväl som friskolor, måste följa läroplanen och i den står det uttryckligen att alla människors lika värde måste läras ut. Det är ju en förutsättning för demokratin att alla människor har lika värde och utan demokratin skulle ju Livets ord aldrig kunna finnas. Men istället för att inse detta och vara tacksamma så åker Livets ord snålskjuts på samhället; man tar del av demokratins fördelar, vilket möjliggör för dem att över huvud taget exitera, för att sedan motarbeta den i sina egna skolor.

Personligen har jag inte mycket till övers för religion över huvud taget men det hör inte till saken här. Det handlar nämligen om en sekt som i sin egen friskola systematiskt motarbetar läroplanen. Följden av detta brott mot demokratin måste ju helt enkelt bli att skolverket stänger dessa skolor och därmed ger barnen en ärlig chans att bli självständiga männiksor. Så att de själva kan välja om de vill vara med i Livets ord eller inte. Fast med tanke på att religion i allmänhet och Livets ord i synnerhet bygger på indoktrinering så är det väl just det som Livets ord är rädda för.


Om författaren

Författare:
David Sauter

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2002 15:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: