sourze.se

Göran Persson: Stoppa vapenexporten!

Sverige har en moralisk skyldighet att ta emot flyktingar och behandla dem väl, ty svenska vapen kan ofta ha tvingat dem att fly.

Upphör genast med all vapenexport!

Och öppna gränserna för krigets oskyldiga offer!

Lemlästade barn över hela världen lider och gråter på grund av trampminorna. Ingen vet hur många personminor som fyllts på med svenskt smuggel-exporterat krut från Bofors förmedlat genom till exempel före detta DDR. Efter DDR:s sammanbrott kom det fram flera intressanta fakta om dessa affärer och man undrar vilka ytterligare hemligheter svenska myndigheter gömt under mattan. DDR, dit sålde Sverige krut, ett land vars gränsvakter sköt medborgare som försökte nå friheten utanför muren.

Det var förvisso en stor tragedi för Sverige när Olof Palme blev skjuten. Men finns det någon som kan räkna ut hur många fler det är i världen som dödats eller skadats av ammunition från Sverige?

I Sydafrika bor många i kåkstäder. Kan det förbättra fattiga människors tillvaro om ett Gripen JAS-flygplan för ett realisations-styckepris av 464 miljoner kronor kraschlandar i kåkstaden.

Pracka inte på Sydafrika livsfarliga experimentplan!
Det vore mycket bättre om Sverige kunde hjälpa Sydafrika att bygga människovärdiga bostäder och att ge alla sjuka medborgare sådana läkemedel som de behöver. Läkemedel som bör göras tillgängliga genom att man blockerar läkemedelsindustrins patenträttigheter.


Om författaren

Författare:
Lars Lindberg

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2002 10:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: