sourze.se

Jag är en amerikansk psykopat

Denna text skrev jag 24 juli i min lunardagbok. Men nu skriver jag den här. Hihi.

Det är en het tisdag runt lunch, jag har just återvänt från min dagliga 1,5-mils joggingtur i parken bakom mitt exklusiva hyreshus. Det bor många kändisar här men de brukar hålla sig för sig själva. Jag drar av mig mina vinröda leggings och mitt brottarlinne från Calvin Klein och glider in i duschen.

I duschen använder jag först en rengörande tvättgelé av märket Barnängen, som rengör på djupet och fyller ut porerna med fruktbevarande substans. Till håret använder jag Barnängens vitaliserande schampoo för torrt och behandlat hår, som är särskilt bra för att bli av med hinnan av torkad svett, salter, oljor, luftburna föroreningar och smuts som kan tynga ner håret och platta till det mot skallen vilket får en att se äldre ut. Deras balsam är också bra, silikonteknologin gör det möjligt att utnyttja balsamens utredande effekt utan att det tynger ner håret. Barnängens balsam för torrt och behandlat hår alltså. Jag kliver ut ur duschen, torkar mig med en vit frottéhandduk från Ralph Lauren med mitt monogram på. Jag tar på mig sidenboxertrosor och BH från Karl Lagerfeld och börjar kräma in håret med en serie hårvårdsprodukter från Bergdorfs som gör mitt hår glänsande och sensuellt.

Jag använder ett alkoholfritt antibakteriellt ansiktsvatten på en vattendränkt bomullstuss och rengör ansiktet med, för att normalisera hyn. Sedan gnider jag in ansiktet med fuktighetsbevarande kräm från ICA och avslutar med en lenande mjölk från mejeridisken. Jag lägger en noggrann makeup med produkter från Elizabeth Arden och avslutar med att spruta lätt på handleden med min Dolce Gabbanaparfym.

Jag går in i mitt sovrum och sätter på den nya Radioheadskivan. Jag tar på mig en kavaj från Anne Klein, kjol i ullcrêpe, också från Anne Klein, en sidenblus från Armani och pumps från Sidonie Larizzi. Jag tar min giraffskinnshandväska och lämnar min lägenhet för att åka på lunch hos min väninna Miriama.

Jag tar en taxi till Miriamas exklusiva sexrummare i den populära stadsdelen Hagsätra. Vi tar en drink i det stora ljusa vardagsrummet först, Miriama överraskar mig med en ljuvlig cashmirjumper direktimporterad från Förenta Arabemiraten. Vi dricker ur våra drinkar, J&B on the rocks för mig och Absolut med melonfruktkött för henne och beger oss mot den hippa resturangen Axels i Hagsätra centrum, där om man är snäppet mindre inne än vi är, aldrig någonsin kan få bord.

Vi beställer in två flaskor vitt vin, husets dyraste, och småpratar lite förstrött. Miriama beställer morot-och-njurpaj till förrätt o bräserat lammfoster med kiwimarmelad och bakad potatis. Till dessert tar hon chokladbrylée. Jag beställer lammfärskorv med fetaostkräm till förrätt och jordnötssmörmarinerad lammbiff med parmesanfylld gnocchi och mintsås. Till dessert gåsleversorbet med persiljesmör.

Efter lunchen måste jag rusa, jag ska träffa Tanjiah på Elizabeth Arden för ansiktsmask och lerbad. Jag ser fram emot det och vill inte bli sen. En halvtimme senare ligger jag och Tanjiah nersänkta i varsitt stenkar från 1700-talet i en gråbrun len lerblandning som är välgörande för huden och bygger upp porernas immunförsvar och gör att huden ser jämnare och friskare ut. Vi har varsin grön ansiktsmask av avocado, brieost och flera olika oljor som luktar gott och gör underverk med huden. Vi slappnar av och konverserar lättjefullt då och då.

Efter kuren så får vi båda manikyr och pedikyr. Thanijah köper hudvårdsprodukter för runt 2000 dollar, som hon tar på sitt guldAmExkort. Jag åker hem och byter om till bekväma hemmabyxor i siden från Luciano Barbera, en t-shirt från Polo och en mönstrad scarve från Paul Stuart knuten runt håret, och sätter mig vid mitt 3000 dollars skrivbord i mörk ek och slår på min laptop. Jag loggar in på Lunarstorm och skriver det här.

Lite senare ska jag

--------------------------

Jag förväntar mig nu att alla som läst American Psycho ska ligga dubbelvikta över bordet med skrattårarna sprutande. För er övriga: is just too bad aight?


Om författaren

Författare:
Kee Leong

Om artikeln

Publicerad: 13 dec 2001 16:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: