sourze.se
Artikelbild

Allt skulle kunna vara gratis!

Allt skulle kunna vara skattefinanserat och genomreglerat. Staten skulle kunna bestämma allt i detalj.

I vänsterns värld så är allt frid och fröjd. Allt är gratis och det är alltid någon annan som betalar, det är alltid någon annan som jobbar och det är alltid någon annan som tar riskerna.

von Knorrig skriver att all programvara bör vara gratis för att det kostar inte samhället någon att tillverka det. Detta stämmer under vissa förutsättningar och i en förenklad bild av verkligheten, men visst f-- kostar det för producenten av programvaran att tillverka den.

Det finns ingen som kan värdesätta den tid det tagit för honom att komma på idéen till själva programmet förutom han själv, det finns ingen som kan värdesätta arbetat och tankeversamheten bakom en produkt ,vare sig det är programvara eller kylskåp, förutom producenten.

Det är sjukt att hävda att staten ska bestämma hur mycket pengar en programmerare ska få för sin produkt. Det finns ingen politiker i världen som besitter kunskapen att kunna värdesätta någons arbete eftersom det är så mycket faktorer som spelar in i hur högt en person värdesätter sitt eget arbete och hur högt andra personer värdesätter dennes arbete.

Knorrig vill att staten ska bestämma hur mycket ditt arbeta ska vara värt! Dessutom vill han bestämma vilka program du ska använda. Vilka program som ska tas in på de statliga program-bankerna.

Om jag tillverkar en produkt så är det självklart att jag vill bestämma över produkten. Vill jag dela ut den till allmänheten så är det min fulla rätt! Men vill jag inte göra det så kommer Knorring och knackar på dörren med sin jättepuffra och tvingar mig att dela med mig av mina kunskaper till människor som inte gjort sig förtjänt av den!

Om jag lägger ner 500 timmar för att tillverka ett program så förutsätter jag att den som vill använda det lägger ner ett likvärdigt arbete, eller att jag säljer flera kopior, kanske 500 kopior till priset av en arbetstimme. Annars så slutar ju samhället att utvecklas. Om vi inte kräver folk på en prestation i utbyte mot att de får ta del av någon annans prestation så kommer alla sluta prestera eftersom de inte får något i utbyte.

Knorrig förespråkar den sjukaste formen av socialism. Socialismen där dina tankar och ditt arbeta inte tillhör dig. Där ditt liv tillhör staten. Knorrig, tack för att du förtydligar hur sjuk socialismen är!


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 25 nov 2001 13:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: