sourze.se

Dogge, den sanne egoisten

Dogge vill att du ska betala för saker du inte bryr dig ett dugg om, framför allt hans egen försörjning...

Dogge skriver att kapitalismens drivkraft är egoism och i samma veva hävdar han att du ska betala för konst du inte vill se på, musik du inte vill höra och texter du inte vill läsa av den enkla anledningen att Dogge och hans kulturgelikar säger att det är bra.

Hur bra ballett någon nu än dansar, eller hur bra någon nu än sjunger, om ingen frivilligt vill se eller höra det, med vilken rätt krävar Dogge att folk ska tvingas till att betala för det.

Dogge är mycket egostiskt i sitt konstaterande att den konst han uppskattar ska finanseras av andra. Vore det inte långt mycket mer solidariskt att folk betalar för det de vill se?

Jag tycker till exempel att fotboll är långt mycket större konst än Dogges rappande eller något skuttande på en scen i kroppskondomer. Ger detta mig rätt att kräva till exempel att Dogge ska betala för mitt säsongskort? Inte mer rätt än vad Dogge har att kräva mig att betala för ballett.

Om vi nu ändå ska betala varandras kulturbehov, varför då inte lika gärna betala för sig själv. Jag betalar mitt och Dogge betalar sitt.

Det vore trevligt av Dogge om han kunde lämna mig och min plånbok utanför Operans problem med att locka folk till sina föreställningar så lämnar jag honom utanför Hammarbys problem att få en allsvensk licens vilket tack och lov verkar komma att lösa sig.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 26 okt 2001 14:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: