sourze.se

Hjälp! Tandläkarmani, är jag sjuk?!

Allt som oftast gnälls det på våra tandläkare. Det är dyrt och plågsamt. Dyrt, javisst. Men vad får vi då? Mintpolering, tandtrolls-exorcism och stenbrytning. Tro mig, det är värt det!

Jag finner det oroväckande att tillhöra den lilla skara av förträngda och bortglömda människor som rent faktiskt njuter av de årliga och sedvanliga tandläkarbesöken. Med munnen full av sten, karies och tandtroll går man i dystert höstregn till den lika glada och skelögde tandgurun för att lyfta sin munhåla.

Jag säger ingenting om smärtan av en raspig pennliknande metallmojäng som letar tandsten och skrapar fram blod i munnen på mig. Jag nämner inte känslan när mojängen repar tandkött istället för tand. Men jag fick blodad tand och jag njuter i sin helhet av besöken hos min trevliga tandläkare.

Efter en rutinkoll och allt som oftast är det tandtråden jag glömt bruka så får jag en mintpolering och det är nu jag äntligen avslappnad och harmonisk kan njuta av den majestätiska behandlingen. Poleringsmaskinen brummar lätt medan mintsaliv blandas i en härlig cocktail i min sargade mun.

Jag brukar snällt be om lite extra mint och var gång skrockar han lika roat och blänger med sitt rakseende öga och mumlar bakom den vita masken.

- Ja, du Jens, du är en riktig lustig grabb. Om alla mina patienter vore som du skulle det vara en fröjd att gå till arbetet.

Jag ler så gott det går med en salivsugmaskin och 4 bomullstamponger i munnen och gurglar fram att jag tycker rent faktiskt det är riktigt fröjdsamt att gå till tandläkaren i tider som dessa.

Nåväl inte nog med att studentprägeln på priset smakar gott i munnen utan även mint och blodrester sätter sin touch till smakupplevelsen.

Efter att glatt ha betalat de "dyra" penningarna är jag på väg ut ur mottagningen och då skriker den söta och runda lilla damen bakom disken att jag kan få välja en ny tandborste om jag vill.

Min nya tandborste är röd med guldprickar på.
Hur ser din tandborste ut?


Om författaren

Författare:
Jens Larsen

Om artikeln

Publicerad: 03 okt 2001 09:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: