sourze.se

TV4 - utan respekt

Efter att ha sett CNN hela veckan kändes det som en lisa att få se en gammal Rosa Pantern-film på fredagskvällen.

Sofia är påklistrat hurtfrisk i den livesända stadskampen: "Gu va ni e fina, ikväll blir det en jätte-efterfest i Skövde". Ling och Ravelli försöker mana fram en spännande tävling, utan att lyckas särskilt bra. Jag gäspar och kollar klockan varannan minut.

Reklamavbrott, nytt program, mer reklam, gäsp, gäsp, gäsp. Låter zappfingret göra sitt och äntligen slår klockan 22.55.

Jag hoppar upp ur soffan och springer ut till kylskåpet, plockar ut en kall Staropramen och skyndar mig tillbaka. Laddar videon geniet Sellers som den klantige Jacques Clouseau kan ses HUR många gånger som helst. Då hör jag plötsligt hur påannonsösen pratar om James Spader. "Känd från sex, lögner och videoband", hör jag henne säga. Tittar upp mot tv-rutan och backar bakåt tills jag nästan ramlar på soffan. Vad dillar hon om? Vad har hon i glaset vid sidan om sig, inte kan det då vara vatten i alla fall. Är hon ute och cyklar så fort att hon inte ser rödljusen, eller vad är det frågan om?

Förvånat ser jag förtexterna rulla och där står nämnde Spaders namn. Jag kollar tv-tidningen igen. Fredag klockan 22.55, Rosa Pantern slår till igen, på TV4. Allt stämmer ju, förutom att fyran just har satt igång en film med James Spader istället för Peter Sellers.

Sitter som ett fån ett par minuter och tror inte mina ögon, men går till sist in på fyrans site på nätet för att trippelkolla.

"Filmen Rosa Pantern slår till igen utgår på grund av händelserna i USA."

För er som är oinvigda i Panternfilmerna kan jag kort nämna att R.P. slår till igen är den femte av sju stycken. Kommissarie Clouseau har drivit sin förra chef till vansinne och i denna film förskansar han sig i en borg med ett laservapen som han tänker använda mot världen om inte Clouseau tas av daga.

Menar då fyran på fullt allvar att jag som tittare skulle ta anstöt av en 70-tals komedi för att det förekommer "förstörelsevapen" i den? Menar fyran att jag som tittare inte har distans nog utan associerar den till händelserna i USA? Ursäkta mig men jag tog mer anstöt av att se stadskampen, live! Den var det inga problem att visa, nejdå, ut med en hel stad på torget och klä ut dom i finkläder. Låt dom leka och parta hela natten, här vilar inga ledsna miner.

Men det är klart, stadskampsapparaten kostar inte lite kulor att dra riket runt med. Sen lägger ju städerna också upp en del för att få det till just "sin stad", för att inte tala om alla reklammiljoner. Ett program som stadskampen har många tittare dyra annonssekunder. Inför ditt och datt-programmen rasslar det in sköna kulor i fyrans pung.

Så visst förstår jag att dom sänder stadskampen och stryker en gammal komedi. Jag förstår det, men respekterar inte att de använder händelserna i USA som ursäkt. I såna fall hade inte Ling, Eriksson och Ravelli fått vara lekledare för en hel stad i fest timmarna tidigare. För det visar ingen respekt alls.


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2001 13:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: