sourze.se

Knark och lite tobak

"Först tog jag uppåttjack för att komma igång, sen neråttjack för att hamna på rätt nivå och sen var det anabolan för att komma i form." Och alla skrattade.

Det var en föreläsare som berättade lustiga anekdoter om hans liv som knarkare. Han spelade ut ett fullt register av häftiga känslor och händelser. Alla skrattade.

"Sen körde vi upp den en trasig flaska i fittan på en och hon va så jävla borta att hon tyckte det var skönt. Fan va knark är härligt." Och hans sätt att presentera det på och allt det han sagt tidigare resulterade i att vi alla skrattade.

Sen blev han tyst och satte sig på en stol och tittade på
publiken. Folk småskrattade men efter ett par minuter blev det en tryckt stämning i lokalen. 100 elever satt och funderade på vad dom hade skrattat åt.

Våldtäkt, misär, kroppar så fulla med hål att läkaren blivit tvungen att ta blodprov i ollonet och sen kom dråpslaget:
"Allt jag sagt är sant."

Han berättade om en vän som var påverkad av anabola och kände att han kunde stoppa en långtradare med handen och en annan som slet av en bildörr och sin egen bicepsmuskel i samma slänga. Han visade bilder på människor som tagit överdos och sa tyst att han hade känt allihopa av dom. En kille hade vist brutit nacken av sig själv i en madrasserad
cell genom att springa med huvudet före rakt in i väggen och hans nacke hade varit i storlek jämförbar med en mindre tjur.

Han förklarar hur han började med tobak och lätt alkohol när han var ung för att sedan sakta arbeta sig in i tyngre och tyngre droger.

Sedan hör man om lantbruk som kämpar för deras rätt att odla
hampa som de anser sig ha sedan vi gått med i EU. Tobaksbolagen ger sig efter en allt yngre målgrupp genom nya
förpackningar och märken. Systembolaget börjar med lördagsöppet i stora delar av landet. Nu är det dags för Sverige att bestämma sig var vi ska stå i knarkfrågan. Ska vi släppa efter och bli mer europeiska, liberala, eller ska vi kämpa för att hålla droger utanför Sveriges gränser?

Enligt mig är svaret ganska enkelt. Förbjud folk att sälja
beroende framkallande gift. Skulle det över huvud taget vara
möjligt så skulle jag vilja lägga tobak till den kategorin.
De som inte vill förbjuda tobak borde hälsa på någon som håller på att dö i cancer framkallad av tobaksrökning. Pluspoäng om det är en familjemedlem eller nära vän.


Om författaren

Författare:
Tomas Forsman

Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2001 13:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: