sourze.se

Fri i döden

Jag har en tid tillbaka funderat på vad jag vill skall hända med mig då jag dör. Ja det är ju förhoppningsvis inte aktuellt än på ett tag, jag är ju bara 34 år, men ändå.

Jag vill att alla skall vara medvetna om min önskan den dagen då det är dags. Vilket det ju faktiskt kan vara vilken dag som helst om man tänker efter. Vad som helst kan ju hända så det är lika bra att vara beredd.

När jag dör vill jag att de delar upp organ på min kropp som kan komma till användning för någon annan, skall göra det. Jag donerar allt ni vill ha. Ja inte behöver jag det längre i alla fall.

Resten av min kropp vill jag att man bränner till aska och sprider ut i en minneslund eller på något annat vackert ställe. Spelar inte så stor roll var. Bara de som närvarar tycker det är vackert så är det ok.

Sen vill jag inte ha någon gravsten. Gravstenar är bara en symbol för de efterlevandes dåliga samvete. Minns mig där DU är istället. Rama in ett fotografi på mig och sätt i bokhyllan till exempel. Vad som helst som känns bra för dig. Åk inte till en konstruerad minnesplats och kolla på en dyr stenbumling. Vad har jag för relation till kyrkogården nu när jag lever? Just det, ingen. Vad har jag då där att göra då jag är död?

Jag älskar livet, växterna och varelserna som lever på jorden. Håll mig inte borta från det. Göm inte bort mig och gräv ned mig. Sprid mig istället för vinden. Låt mig bli ett med allt. Låt mig vara fri i döden.


Om författaren

Författare:
Johan Brunzell

Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2001 12:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: