sourze.se

Nu är det krig!

Spindlar och småkryp fyller säkert sin funktion i naturens kretslopp. Men jag tillåter dem inte att bo hemma hos mig.

Det är min sista semestervecka. Det är meningen att solen skall stråla från en klarblå himmel så att jag kan ligga på stranden och koppla av. Istället så har det fräckheten att regna hela tiden. Det liknar mer och mer höst istället för sommar. Jag har ingenting emot hösten eftersom jag tycker att det är en skön årstid. Däremot så tycker jag inte om alla småkryp som tycker att det är varmare och skönare inne hos mig än ute i naturen.

Mitt problem är att jag bor i ett suterränghus och alltså delvis konkurrerar med diverse kryp om utrymmet. Inte kliver jag ut i underjorden och hälsar på i deras hem för det. Framförallt spindlar tror däremot att de kan komma och gå precis som de vill i mitt hem. Senast igår så hade jag tre stycken bara i badrummet. Jag hade inte bjudit in någon utav dem. Diplomatisk som jag är så försökte jag att lugnt och sansat be dem om att krypa tillbaka till sina springor eller var de nu håller hus. De flesta konflikter lär kunna lösas med förhandlingar. Dock inte denna. Det var som att tala för döva öron. De rörde sig inte ur fläcken, tvärtom de kom allt närmare istället. Då bestämde jag mig för att förklara krig.

Den hotfulla situationen gjorde att jag desperat började leta efter ett vapen. Plötsligt hittade jag det perfekta vapnet, toalettborsten. Jag slet tag i borsten, gjorde ett utfall mot den minsta spindeln. Jag tryckte till borsten mot det äckliga lilla krypet, snurrade runt ett varv, skakade ner spindeln i toalettstolen och spolade. Snabbt som ögat gjorde jag ett utfall mot de båda andra krypen. Fortfarande alldeles förstummade av det de hade bevittnat så blev de ett lätt byte. Med ett sådant "mördar-vapen" var jag fullständigt oslagbar.

Lite småäckligt kan man ju tycka att det är när någon håller på att vifta omkring med toalettborsten i sitt badrum. Tja, vad ska jag säga, det är väl bara att hålla med. Eftersom det är jag som städar så fick jag ju själv ta konsekvenserna av mitt handlande. Men det var det värt.

Tidigare har jag hämtat trätofflorna och första bästa reklamblad eller tidning. Efter att ha slängt pappret eller tidningen på spindeln så har jag startat "döda-spindeln-dansen" det vill säga stampat frenetiskt ovanpå tills spindel bara har varit mos. Nackdelen med denna metod är att stora spindlar innehåller mycket fyllning. Äcklig, vidrig fyllning som måste torkas upp trots att man själv är alldeles kallsvettig, blek och framförallt spyfärdig. Min nya strategi i spindelkriget går ut på att köpa in ett antal toalettborstar så att jag kan ha ett "mördar-vapen" i varje rum. Nu är det krig!


Om författaren

Författare:
Camilla Sydvart

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2001 11:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: