sourze.se

The Stig-Björns - häng med!

Har du också tröttnat på alla dessa maktgalna politiker och tröttsamt allvarliga debattörer? Det finns en enkel lösning på problemen.

Låt mig, i uppenbar strid med Sourze publiceringsregler, göra lite reklam för ett "kringdebatterande" cirkussällskap, "The Stig-Björns".

Var finns vi? På en debattsida nära dig. DN Debatt är vår motsvarighet till Madison Square Garden - där uppträder vi helst.

När uppträder vi? Varje dag, året om. Vårt arbete bygger på all inlärnings grund, upprepning av budskapet.

Vad är vårt budskap? En gång i tiden tänkte och trodde vi som du, men nu har vi sett ljuset. Om du är sosse säger vi till dig att socialismen är död och kallar dig museivakt. Om du är socialliberal kallar vi dig förnyare. När du talar om facklig samverkan talar vi själva hellre om det civila samhället, vår högsta form av kollektivism.

Vad använder vi för kostym? Lite beroende på syfte, men vi är alltid lite av clowner innerst inne. Om vi är nyliberaler kallar vi oss oberoende sossar. Om vi vill angripa Attac går vi med i Attac och går sedan ur med buller och bång.

Vad står det på våra visitkort? "Oberoende debattör" eller motsvarande. Till detta sätter vi alltid en politisk etikett som matchar den vi vill angripa.

Hur organiserar vi oss? Vi arbetar i enmansceller eftersom vi inte längre tror på kollektivt arbete. Vi tror på platta organisationer och skyr ansvarstagande inom större kollektiv.

Vår filosofi och livssyn? En blandning av politisk uppgivenhet, flummig postmodernism, solipsism och narcissism.

Hur känner du igen oss? Vi skriver ofta om ideologiernas död, politikens död, människans tilltagande individualism och politikerförakt. Vi är sällan riktigt allvarliga utan kryddar med en fet dos cynism och ironi. Seriösa debattörer är, enligt oss, skrivbordsidealister.

Om du, liksom oss, inte längre tar politiken på allvar tror vi att vår cirkus kan erbjuda dig något, som åskådare eller som debattör. Vi lägger örat mot folksjälens räls och avlyssnar stämningarna. Vi publicerar sedan sådant som, enligt oss själva, är självklarheter.

Är du också trött på makthugriga politiker och egenutnämnda världsförbättrare? Är du trött på en förlegad tro på politikens möjligheter? Vill du inte att politiken ska vara lite mer av cirkus och lite mindre av allvar? Känns det inte lite urmodigt med långsamma demokratiska mötesformer i en tid då ungdomen vill ha action och snabba beslut? Har du, som Sourzeläsare, också tröttnat på Claes Croners pekpinnar och försök till intellektualism? Tycker du att alla dessa ovanstående frågor är jobbiga i en tid då allt av intresse kan sägas på maximalt sju sekunder?

Gå då med i The Stig-Björns. Ett livslångt medlemskap kostar nästan ingenting. Allt du behöver göra är att avsäga dig din tro på politikens möjligheter till förändring av samhället. I gengäld får du som välkomstpremie en direktkanal in på DN Debatt.

Välkommen in i gänget!


Om författaren

Författare:
Ingvar Strid

Om artikeln

Publicerad: 03 aug 2001 10:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: