sourze.se

Så här är det

Här på jorden får vi alla gå igenom olika typer av svårigheter och glädjestunder, allt för att vi ska få erfarenhet och till slut uppskatta harmonin.

För längesen fanns något som vi idag föredrar att kalla Alltet. Detta var en enda stor själ som levde i harmoni. Tyvärr var inte harmonin uppskattad, eftersom Alltet inte hade upplevt något annat. Därför måste detta "något annat" skapas: Jorden, människorna och universum. Vi består av samma byggstenar, kan man säga. Själen delades ner i många olika delar, som alla fick med sig olika egenheter och kunskaper.

Här på jorden får vi alla gå igenom olika typer av svårigheter och glädjestunder, allt för att vi ska få erfarenhet och till slut uppskatta harmonin. Vi lever så många liv som behövs för att vi ska inse tillräckligt med saker, för att sen komma tillbaka till den stora själen.

Nu kanske det låter konstigt att man skulle lära sig något av ett liv fyllt av pengar och kärlek, men även rika, utåt lyckliga människor, har problem. Även om man lever ett liv näst intill problemfritt kan man ha vänner och släktingar som råkar illa ut vilket också kan ge en erfarenhet.

Dessa tankar kan ge tröst när man tycker att livet är allmänt jobbigt. Inte bara för att man inser att man inte är själv om att ha problem, utan också för att livet på jorden inte skulle vara detsamma om allt gick som på räls.
För att citera Pippi Långstrump eller ok, eg. Astrid Lindgren: "Om ni inte går härifrån, hur ska ni då kunna komma tillbaka?"

Kloka ord. Om man är glad hela tiden, uppskattar man det inte. Vi är här för att lära oss uppskatta harmoni.


Om författaren

Författare:
Camilla Holst

Om artikeln

Publicerad: 24 jun 2001 14:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: