sourze.se
Artikelbild

Sverige - skurklandet framför alla andra

Efter många års flitigt resande runt om i världen måste jag tvärr konstatera att flera länder i Europa kan betraktas som skurkstater när det gäller djurhållning och djurskydd.

Den kanske allra värsta skurkstaten är Sverige när det gäller djurplågeri i olika former.

Till exempel att använda hästar i polisiära insatser. Det är väldigt frustrerande för hästarna och ger dem ofta plågsamma skador när våra kosackhövdingar till polischefer beordrar fram sina ryttare med batonger och piskor för att banka på protesterande demonstranter av sitt eget folk. Inte tal om yttrande- och demonstrationsfrihet för folket här. Grundlagarna sätts då ur spel hur lätt som helst.

Där Sverige torde vara värst i världen i fråga om djurplågeri är alla former av tävlingsverksamheter där hästar utnyttjas och plågas. Trav, galopp, hoppning, dressyr, fältridning och vagnskörning förekommer i stor omfattning och miljarder kronor omsätts varje år i spel och vadhållning. Djurplågeriet syns inte så mycket i samband med tävlingarna, men har man fått möjlighet att titta på träningsverksamheterna bakom kulisserna uppdagas fruktansvärda djurplågerier.

Många av dessa arrangemang stöds av sponsorer med hundratals miljoner varje år, till exempel ett skurkföretag som Volvo stöder varje år hopp och dressyr med tiotals miljoner. Detta kan fortgå år efter år därför att vi har skurkministrar på justitie- och jordbruksdepartementet.


Om författaren

Författare:
Gunnar Rådestad

Om artikeln

Publicerad: 18 maj 2001 14:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: