sourze.se
Artikelbild

Vem vill bli miljonär?

Hur var det att vara med i "Vem vill bli miljonär" i TV4? Den frågan har jag fått...

Frågan om hur det var att vara med i tv- programmet "Vem vill bli miljonär" i TV4 har jag fått hur många gånger som helst sedan jag själv satt på "heta stolen" hos Bengt Magnusson den 26:e januari i år. Det var kul att få bli "kändis" för ett litet litet tag då Expressen kom fram och intervjuade och man hade strålkastare och tv-kameror riktade mot sig. Fast lite hemskt också...

Det är nog först så här efteråt som man förstår hur många människor det måste vara som ser programmet! Jag svarade som så många andra på kvalfrågan som ställs i TV4 varje dag, bara på kul. Efter en vecka så ringde de upp och jag fick fler frågor som jag tydligen svarade rätt på för dagen efter så ringde de och sade att jag skulle få vara med i den stora TV-sändningen.

Jag hade aldrig trott att det skulle hända mig! Att jag som många andra nyfiket kommenterat och ibland högljutt ifrågasatt de tävlandes svar, långa betänketid, etcetera själv nu kanske skulle få sitta mittemot Bengt Magnusson och svettas.

Jag fick sitta i heta stolen. Jag var snabbast på en av de uttagningsfrågor som de ställde. Man skulle rangordna fyra händelser i bibeln i kronologisk ordning. Jag kunde det! Jag var snabbast! Jippie! Så fick jag då sitta på andra sidan TV:n, jämfört med den jag var van vid. Inte hemma i sköna TV-soffan knaprandes på fredagskvällens chips kommenterade de tävlande utan grillad med strålkastare framför Bengt Magnusson!! Jag vann i alla fall 10 000 kronor. Kan säga att när man väl är där så är det är inte lika lätt som när man sitter hemma i sina mysbyxor och svarar på frågan.

Eftersom jag är student så är jag jättenöjd med den vinstsumman. Kommer dock ALDRIG att glömma att baccarat är ett kortspel frågan som jag åkte ut på.

Tänkte faktiskt aldrig på de svindlande höga pengarna som man kunde vinna då jag satt där i stolen. Det var en oerhört kul upplevelse i alla fall. Det som är lite kul, om man nu skall kalla det för det, är vissa bekantas reaktioner. De nära vännerna och de kära blir ju bara glada över att man fått möjlighet att vinna lite pengar och fått vara med i ett av Sveriges för tillfället populäraste TV-program men på andra märker man den svenska avundsjukan! Oh Yeah!

Till sist: meningen med denna lilla artikel var att berätta att saker som du inte tror kommer att hända dig faktiskt kan hända! Det behöver ju inte vara just att vara med i "Vem vill bli miljonär" utan något helt annat! Lycka till!


Om författaren

Författare:
Helena Olsson

Om artikeln

Publicerad: 26 apr 2001 10:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: