sourze.se
Artikelbild

Människor kopieringsmaskiner?

Jag är trött på att det finns så få människor som vågar sticka ut ur mängden fortfarande, jag vill se fler av er! Det är ju ni som gör mig glad varje dag...

Alla är kopior nästan redan från födseln sägs det. Jag är så trött på att höra alla som gnäller om att de är så alternativa, eller att de är så vanliga, eller att andra är vanliga, eller alla som tror att de är så otroligt nyskapande men hela tiden tar efter andra och slutar vara sig själva.

Bara för att någon läst något som Karl Marx skrivit är de inte automatiskt bra tänkare! De måste tänka själva och göra en egen analys! Bara för att de helt plötsligt har de åsikter som människor som verkar radikala och tuffa har, så kanske de inte är så jävla radikala i alla fall om de inte tänk till lite först. För om de bara hakat på och inte tänkt efter speciellt mycket själv, då är det helt meningslöst.

Många som klagar på andra kanske själva inte ser att de ser precis likadana ut de också, tycker och pratar och gör samma saker och är - om man ska jämföra på det sättet, är de ju också kopior.


Jag är trött på att olika personer ständigt härmar efter andra och blir diverse grejer på en dag, ena dagen är de vegan, nästa feminist men den tredje ingetdera och så håller de på hela tiden! Visst, det är okej att ändra sig - men hela tiden? Varannan vecka? Då känns det bara inte deras ställningstagande så trovärdigt längre. Och det är viktigt att ta ställning. Jag tycker inte att man ska förlöjliga personer som tycker till om saker, för det händer allt för ofta.

Jag orkar inte med sådant. Jag vet ju varför jag har mina åsikter, jag är påläst för det måste man vara för att aldrig förlora en diskussion och jag älskar att diskutera med människor! Det är klart att man ifrågasätts om man väljer att inte äta kött, inte dricka alkohol etcetera. Det funkar inte om man inte kan förklara varför man valt att leva så, på ett bra sätt.

Hur människor är har inte längre någonting med att göra hur gamla de är etcetera, sådant som folk alltid har låst sig vid, alltid ska saker stoppas in i fack. Det vet vi ju. Och vi vet också att ingen vill bli placerad i ett fack. Men varför sker det då hela tiden? Därför att det är ett bra sätt att hålla reda på grejer, att göra det lätt för sig helt enkelt. Det spelar ingen roll om det handlar om musik eller människor. Det blir naturligtvis helt fel ofta, men det stämmer ibland.

självklart stämmer det ibland - eftersom det finns så många kopior av allting. Om nu alla är unika och originella och individer, varför märks det så lite då? Jo, det har vi hundra svar på eller hur, media hit och dit, tv, tidningar, sjuka ideal, normer etcetera - många vågar inte bryta normer och idéer om hur man ska vara, hur man ska se ut, vad man får och inte får göra som tjej tillexempel. Det är lite klent med personer som verkligen sticker ut ur mängden fortfarande, men tack till er som vågar och står på er och är en själva, ni gör mig glad varje dag.


Om författaren

Författare:
Ingela Olsén

Om artikeln

Publicerad: 30 mar 2001 15:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: