sourze.se

Kan någon få Magnus Uggla att försvinna?

För ungefär en minut sedan hade jag "fight of the decade" med min killkompis om Magnus Ugglas nya hit: "nitar och läder". Få låtar har gjort mig så urbota förbannad.

Musik ska vara nåt ljuvligt att dela med hela mänskligheten, något att vila själen till eller bli upprorisk till. Har man ingenting vettigt att säga i sina texter skall man helt enkelt hålla käften.

Nog för att Britney Spears lolitatexter gör mig allmänt trött och utmattad. Jag menar,hur många tjejer som motarbetar sin egen kvinnokamp orkar egentligen jordklotet med? Men när Magnus Uggla hur gammal är denna fossil egentligen? släpper en skiva TILL, precis när man pustat ut och tänkt att han nu kanske äntligen insett att han inte är annat än patetisk och tröttsam. Då orkar jag inte vara tyst längre.

Han är duktig på att hylla sig själv, för visst är han väl en toppengubbe som hellre döööör än ställer upp i Fångarna på Fortet? Ja, gud bevars vilken moral och stark karaktär han har den där mansgrisen. Har de som spelar denna låt i radio lyssnat på den skit Uggla spyr ut i etern?

Det hela är ett dokument där den perfekta flickvännen beskrivs, satt till toner. För att komplettera helvetet så har en käck video spelats in där våp i gummi personifierar den idealiska kvinnan. Ärligt talat, vem ska göra Sverige en fet tjänst och sätta munkavel på detta grymtande och nöffande?

Reklamen för sin nya skiva är en krönika skriven av Uggla själv där han berättar hur han minsann vill ge Sveriges män sin manlighet tillbaka och kvinnorna sin kvinnlighet tillbaka. Nobelt, Uggla, men nej tack.

Jag kämpar helst för min kvinnlighet själv, helst också därför att du verkar ha fått denna ganska mycket om bakfoten... förresten, Barbara är en tacksam brud som stönar om du trycker lite på magen... idealiska flickvännen för dig kanske? Och denne man har fru och barn... hjälp mig och giv mig styrka säger jag bara...


Om författaren

Författare:
Johanna Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 28 mar 2001 14:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: