sourze.se

Bufflar i Italien och tomtar på loftet

Mozzarella di buffalo, äkta mozzarella gjord på buffelmjölk.. Mums. Men var bor de italienska bufflarna? Hm. Otroligt bra artikelidé tänkte jag. Då. Nu är jag utskrattad.

Äkta mozzarella är gjord på buffelmjölk. Det vet ju alla.

Vid en fika på jobbet frågade någon spontant:
- Var finns bufflarna i Italien?
En vild diskussion bröt ut. Kollegan Horst studerade förpackningen minutiöst. Själv hävdade jag att hela mozzarellaprylen är bluff. Buffelmjölken kommer från Nordafrika, skeppas över till Italien och sen har de myglande italienarna mage att påstå att osten kommer från Italien. Mycket riktigt stod det på förpackningen "Made in Italy". Ett bevis så gott som något.

Jag började genast fila på en artikelserie och såg framför mig hur jag tuffade runt Italien i sommar och letade efter bufflar. Varje dag skulle jag leta efter bufflar och på kvällarna trött rapportera hem till Sourze:
- Inga bufflar idag heller.

Asbrava.

Så hamnade jag i lördags på turistmässan i Göteborg och passade på att leta mig bort till den italienska montern. Två italienska kvinnor i 30-åldern mötte mig där. Wow. Italienskor kan verkligen vara sexiga. Här gäller det att göra ett gott intryck, tänkte jag, och sa att jag skulle göra reportage om de italienska bufflarna och undrade om de möjligen kunde tipsa om var bufflarna finns.

Ha, nu hade jag satt dit de där myglande italienarna plus att jag visat tjejerna att jag var en smart kille.

Tjejerna tittade på varandra och tjattrade lite italienska. Och sen skrattade de. Typ minst 2 minuter. Torkade tårar. Pratade italienska och pekade på mig. Superkul. Var det så kul att jag var på väg att avslöja bluffen med de italienska bufflarna?

När de sansat sig förklarade de att "di buffalo" är ett kvalitetsmått. Typ "extra fin". Några bufflar behövs inte, vanligt komjölk används.

Jag stod kvar där rätt länge sen. Försökte vänta ut dem tills de skulle avslöja sig själva och fråga mig om isbjörnar i Sverige. Men de gjorde inte det. Skit också. Men en dag ska jag ge igen.

Man är ju inte med i Georg Costanzas fanclub för inte.


Om författaren

Författare:
Nils Hannerz

Om artikeln

Publicerad: 27 mar 2001 16:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: