sourze.se

Är kändisar mer värda?

Ska det gälla andra regler för kända personer, än för oss som verkligen måste leva efter alla lagar och regler.

Sitter på bussen och njuter av att våren närmar sig. Jag tar en titt ut och ser hur alla barn springer och vinkar, varje gång en buss stannar utanför deras dagis. Att ett sådan sak som en buss kan fylla ett barn med glädje eller sorg talare sitt eget språk.

Vi lever i ett samhälle där allt är uppbyggd på lagar och regler och vi civila som kämpar varje dag för att få mat på bordet, som vill köpa den där leksaken åt ungen med på grund av ekonomisk brist inte kan. Vi måste hela tiden se tillbaka på saker som vi gjort. Har jag följt lagen, kan jag köpa den där eller det där, kommer jag att åtalas för att jag kallade han eller henne något eller för att jag slog honom på käften. Det minsta vi gör tycks leda till större saker.

Vi sitter på en bar och röker lite maja, och njuter av stunden tillsammans plötsligt kommer snuten och arresterar oss och det leder till det en och det andra. Men man blir förbannad, inte på att men blev arresterad utan för att det tycks gälla andra regler för vissa personer som till exempel kändisar.

Nästan varje dag står det om att nån till exempel Matthew Perry eller Eminem har drogproblem och äter piller och röker maja men inte faan kommer snuten och tar dem. Det står ju om dessa personer då är det väl bara att ta dem. Man läser att Priesley i Beverly Hills åkte ditt för rattfylleri men nästa dag sitter han i bilen och kör.

Det jag vill få fram är att det är dags att vakna, att det är vi som lever ett tuffare liv, vi som är beroende av vart varje krona går, vi som måste tänka på att följa varje lag. Det är vi som måste få våra lagar tänjda och inte de som lever i mina ögon, LYX. För att ett samhälle ska fungera ska det vara jämlikhet rakt igenom, det kvittar om du är rik, fattig, vit, svart eller uteliggare.

En för alla, alla för en.


Om författaren

Författare:
stefan saliba

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2001 14:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: