sourze.se

Jag tror att jag kan förändra

Många har frågat mig varför jag så ofta skriver insändare - en fråga som jag ofta har ställt mig själv. Har insändarna över huvud taget någon betydelse?

Kanske en orsak är att jag är mycket allmänintresserad - av allt som sker, såväl i stora världen som i vårt egna lilla samhälle. Frågor om sjukvård, skola, konst, för att inte tala barns och ungdomars fostran.

Tillvaron är ju så fylld av frågor och funderingar, som behöver ventileras. Och så är det ju så roligt att skriva insändare.Man hoppas ju att de i bästa fall kan skapa en eftertanke. Eftersom läsare ofta ringer och tackar för att jag har modet att tala klarspråk, så fortsätter jag väl ett tag till.

Jag har skrivit insändare i cirka 40 år och det har blivit några hundratal. Nu är jag 95 år och synen är nästan obefintlig. Men tack vare en fantastisk synapparat kan jag just läsa och skriva nästan obehindrat.

Trots min dåliga syn njuter jag av tillvaron för fullt varje dag. Jag har hela livet levt efter mottot: "Allting går och det som inte går - det går också". Livet är ju så rikt, men det gäller ju att ta vara på det positiva. Då kanske de negativa sidorna känns betydligt färre. Glöm aldrig: Den som kan glädjas åt litet har mycket att vara glad åt.


Om författaren

Författare:
Svea Hallgren

Om artikeln

Publicerad: 03 mar 2001 10:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: