sourze.se
Artikelbild

Maktelitens hemliga avlyssning avslöjad

"Denna enorma apparat har bara ett mål; att förstöra integriteten och anonymiteten inte bara i USA utan hela världen."

Nyligen läckte det ut uppgifter om att företag som Apple, Google, Facebook, AOL och minst fem andra företag sen 2007 har släppt in USAs underättelse och -säkerhetstjänst NSA National Security Agency i sina dataservrar och via ett dataprogram kallat PRISM låtit dem avlyssna telefontrafiken för miljontals kunder. 1 De utpekade företagen nekar till anklagelserna och hävdar att de inte gett "direkt" tillgång till sina system. Andra menar dock att NSA, har givits "indirekt" tillgång till databaserna, 2 vilket i så fall betyder att företagen ändå samarbetar med dem. Dessutom har NSA enligt uppgift krävt att företagen ska förneka att de använder såna program. Efter 9/11 och hysterin som ledde till "Patriot-Act", vilket medfört tortyr och kidnappning av misstänkta och påstådda terrrorister, passade man även på att utöka avlyssningen av folk. I en intervju på Piers Morgan Show sa journalisten Glenn Greenwald:

"Det finns en enorm apparat inom Förenta Staternas regering som med fullständig sekretess har byggt denna enorma struktur vilken bara har ett mål, och det är att förstöra integriteten och anonymiteten inte bara i USA utan i hela världen." 3

Att makteliten avlyssnar människor är förstås inget nytt. Redan 1943 gjorde USA och Storbritannien ett avtal kallat Brusa Britain-USA om att slå samman respektive lands underättelsetjänsters avlyssningsavdelning COMINT. Officiellt handlade det ju om att komma åt spioner för fienden under andra världskriget men en av de mindre kända funktionerna i Brusa var att länderna kom överens om att man utan någon husrannsakan skulle spionera på varandras medborgare genom att upprätta lyssnarposter på sina territorium. Enligt flera av de gamla spioner som arbetade inom den tidens underättelsetjänst är NSA än idag högkvarter för den högsta brittiska spionageunderrättelsen. John Loftus, före detta åklagare vid amerikanska justitiedepartementet och med en säkerhetsstatus som låg över "Top Secret" har avslöjat att USA och Storbritannien än idag avlyssnar varandras medborgare.

I en suverän intervju på Leon Charney Show, 4 berättade Loftus att det finns ett rum i NSA:s Fort Meade som räknas som brittisk mark diplomatiskt territorium, och med en brittisk vakt posterad utanför. NSA kontrollerar enligt uppgift alla typer av elektronisk kommunikation, från telefonsamtal till telegram i USA. Poängen med att ha brittisk personal där handlar om att länderna ska kunna tillämpa så kallat trovärdigt förnekande, plausible denial.

Det hela går till på följande sätt:

Britternas sambandsman vid Fort Meade skriver upp en lista över "misstänkta" i den amerikanska datorn. NSA går sedan genom sin avlyssning och ger sen den brittiske officeren de inspelningar av amerikanska medborgare som han begär. Eftersom det tekniskt sett handlar om ett brittiskt mål för övervakning behövs ingen amerikansk husrannsakan. Den brittiske sambandsmannen lämnar sen över resultaten till sin amerikanska sambandsman som i sin tur lämnar över sin avlyssning av brittiska medborgare. Följaktligen avlyssnas alla internationella och inhemska telesamtal i Storbritannien från NSA:s station, vilket gör att USA kan spionera på brittiska medborgare utan tillstånd och Storbritannien på USA:s. Tack vare detta sluga upplägg kan sen underrättelsetjänsterna i respektive land hävda att de inte spanar på sina medborgare.

När Loftus intervjuades av Dave Emory på "For The Record Show", ett av de absolut bästa radioprogrammen i världen vad gäller information om vad som pågår bakom våra ryggar, avslöjade han att NSA avlyssnar alla telefonsamtal i USA och runtom i världen. 5 Som om inte det är illa nog, kan man kan även frysa folks bankonton och plocka upp människor med underättelsetjänstens flygplan och flyga dem till länder för att torteras eller låsas in i åratal utan rättegång. I en intervju på Democracy Now hävdade advokaten Clive Smith, grundare av organisationen Reprieve, som verkar för att alla som anklagas för något ska ha rätt till laglig prövning, att USA håller 27 000 fångar i hemliga fängelser runtom i världen:

"Varje dag, plockar USA upp 40-60 personer från hela världen som betraktas som misstänkta och fängslar dem." 6

Makteliten kan nu med hjälp av sina sofistikerade NSA-datorer avlyssna vem som helst var som helst, och en före detta FBI-agent avslöjade att avlyssningsverksamheten har utökats till andra länder. 7 I sin berömda bok "1984" skrev George Orwell redan 1948 om ett framtida samhälle där alla är konstant övervakade. Ju mer man tänker på saken, desto mer framstår Orwell som en av historiens mer framsynta författare. Den stora frågan nu är om folk kommer lyfta sina huvuden ur de tv-såpor och kioskdeckare de så ofta ockuperar sina liv med, och istället ägna lite tid åt att också börja informera sig om vad det är som egentligen pågår.


Källor:

1 Länk: guardian.co.uk

2 Länk: thenextweb.com

3 Länk: naturalnews.com

4 Länk: youtube.com

5 Länk: emory.kfjc.org

6 Länk: democracynow.org

7 John Loftus, Mark Aarons, "The Secret War Against the Jews: How Western Espionage Betrayed the Jewish People", St. Martin’s Press, 1994, sid. 190-91


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 11 jun 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: