sourze.se
Artikelbild

Det brinner i din systers lägenhet

Ni skadar era familjer, ni skadar Sverige och det finns inga vinnare. Vem kämpar ni för?

I natt, igen. Det sprider sig mina vänner, likt en eld i ett torrområde. Polis och brandkår får utstå stenkastning när de ska säkra platsen. Hur tänker ni små outbildade, ouppfostrade och respektlösa småbarn? Hur tänker ni när en brandman som inte är där för att gripa utan för att ingripa och släcka en eld som brinner nära ditt hem där din syster ligger och sover för att hon ska orka gå till skolan? Hur tänker du när du slänger en sten mot denna man/kvinna som riskerar sitt liv för att rädda oskyldiga? Jag tror inte du tänker alls.

Och att det nu verkar bli "en kul grej" att ort för ort eldar upp sitt eget matbord, sitt vardagsrum... sin samlingsplats. Lite "kolla grabbar, de gjorde det där... vi måste svara!"

Det är min känsla, i varje fall.

Det finns inga vinnare här. Eller jo, Sverigedemokraterna förstås. Och jag hoppas alla ni som tänder eld på saker förstår att ni inte kan gnälla sen när ni inte får jobb, bostad, eller ens får ta del av det fina samhälle vi har i Sverige. Detta enbart för att era handlingar leder till att SD växer och växer, och gör det svårare och svårare för folk av utländsk härkomst att lyckas i detta vackra land. Det skulle inte behöva vara så. Det skulle inte behöva bli så. Men tyvärr är det dit ni puttar barkbåten i strömmen.

Det är så synd, då vi vet att nationalitet och etnisk härkomst inte har ett dugg med mänskliga kvalitéer att göra. Men det kan SD sudda ut. Detta fäler jag en tår för. Inte för er som tänder på, ni förtjänar inte det fina, ni förtjänar inte det. Jag gråter för alla i orten som inget annat än vill och kämpar. För det är vanliga människor, vi är lika, du och jag. Bergander eller Moukabi, samma sak. Vi ler tillsammans.

Den enda ljuspunkten i detta, som jag tycker att media ska lyfta fram, är alla de fina ungdomar i orten som städar sina centrum, som försöker laga det vandalerna förstört. Ungdomar och vuxna som sätter ner foten och säger: "Det här är vårt ort, det är här vi bor. Det här är vårt hem!"

Det ska man lyfta fram, det goda. Det är så få som förstör för så många. Som vanligt, tyvärr.

Så låt oss ta det därifrån. Jag älskar att höra hur folk i orten går ut på nätterna för att lugna då polisen arbete är övermäktigt dem. Nu spelar det inte längre någon roll med självklarheter, att man inte borde, vi borde vara vänner, polis och brandkår är snälla och så vidare. Vi är tyvärr förbi det. De som kan göra den där lilla skillnaden är ni som bor där ute. Er lyssnar de på.

Det är nu samhället ska gå samman och säga:

"Det här är mitt land, min stad, min ort. Och jag accepterar inte att du förstör det jag kämpat för att bygga upp."


Om författaren

Författare:
Max Bergander

Om artikeln

Publicerad: 23 maj 2013 13:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: