sourze.se
Artikelbild

Psykiatrin vill öka antalet elchocker till barn

Psykiatrin vill öka antalet elchocksbehandlingar till barn, trots många rapporter om skador från drabbade och anhöriga samt vetenskapliga bevis mot denna behandling.

Till min förskräckelse läste jag i Dagens Medicin för ett tag sedan att psykiatrin vill öka antalet elchocksbehandlingar till barn.

Elchocker till barn?! Många tror att man inte längre använder elchocker inom psykiatrin - än mindre på barn. Sanningen är att man använder elchocker mer än någonsin. Just Sverige är värst i världen per capita med ca 50 000 elchocksbehandlingar om året.

I flera andra länder och stater i USA är elchocker förbjudet eller används ringa.

Elchocker, elbehandling eller ECT-behandling är en omstridd metod inom psykiatrin för att framkalla ett konstgjort epileptiskt anfall med en kraftig elchock. Denna elchock är så stark att personen måste sövas ner och få muskelavslappnande medel för att inte kastas runt i kramper och riskera frakturer.

Det är samma elchock som förut - upp till 400 V - trots att psykiatrin bedrägligt har bytt namn på metoden och snyggat till miljön. Denna elchock drabbar personens känsliga tankeverksamhet och hjärna.

Vem kan komma på att man skall ge elchocker till barn?

Många människor och deras anhöriga har rapporterat om skador efter elchocksbehandlingar. Flera fall har tagits upp i media med Uppdrag Granskning i spetsen. Socialstyrelsen har tvingats erkänna att ECT kan orsaka bestående minnesskador och har blivit JO-anmälda av KMR för bristande statistik och uppföljning.

Det finns ingen fullständig, oberoende och vetenskaplig undersökning av de långsiktiga verkningar av elchocker. Flera kända vetenskapliga studier och experter motsätter sig ECT. Trots allt detta ges fortfarande tusentals elchocker i Sverige varje år till bla. barn, gravida, äldre och under tvång.

Psykiatrin struntar nonchalant i alla drabbade och planerar istället att - bedrägligt bakom våra ryggar - öka antalet elchocker till våra barn, vår framtid. Det finns ingen auktoritet, titel, utbildning, diplom eller broderskap som kan rättfärdiga en sådan vansinnig idé!

Finns det någon läkare eller politiker som kan tänka självständigt och vågar säga ifrån?


Länkar:

Fakta och vittnesmål om ECT

Skriv på protestlistan mot elchocker, ECT


Om författaren

Författare:
Peter Larsson

Om artikeln

Publicerad: 16 maj 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: