sourze.se
Artikelbild

Att åtgärda fel

Det är inte lätt att rätta till fel - men lyckas jag, ska jag ta en kaffe med något gott till för att fira!

Efter att ha arbetat upp ett raseri över ett datorfel, kopplar jag nu av. Felet är fixat! Det var inte särskilt svårt att åtgärda. Kanske de flesta fel är lättare att åtgärda än man tror?

Tar en kaffe och en sådan där havrerulle med smörcreme i och gläder mig åt att datorn är lagad. Köper en tidning också för att fira och koppla av en stund - och läser på första sidan texten: "Därför vägrar X dotter att försonas!" Tankarna på olika slags fel sätter igång.

Så synd tänker jag - för försoning är ju det bästa som finns! Känslan av att ha klarat av något man gått och tänkt på, ett fel som kanske går att åtgärda, så att man kan ta en kaffe ihop och prata som vanligt folk.

Jag vet ju av egen erfarenhet att alla fel inte går att reparera, om man inte vet hur man gör. En del saker som blivit fel kanske inte går att göra något åt, som en kraschad dator till exempel. Man köper en ny och börjar om från början. Man kan också börja om från början i en kraschad relation, eftersom man i bästa fall lärt av sina misstag. Det är inte lika lätt att byta ut en människa som ett ting.

Lär alla av sina misstag, frågar jag mig. Nej, en del lägger av och försöker aldrig igen. Min egen önskan är att överträda gränsen för rädsla och titta på det där felet som uppkommit i till exempel en dator, en relation eller någon annanstans. Det är inte lätt att rätta till fel - men lyckas jag, ska jag ta en kaffe med något gott till för att fira!

Jag har en del att lösa!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 20 mar 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: