sourze.se
Artikelbild

Resetrend 2013: Fler väljer en aktiv semester

Resor med innehåll efterfrågas mer och mer. Rundresor, upplevelser och träningsresor säljs snabbt ut av resebolagen. Fler vill träna på resan, och då pratar vi inte om tantgympan i poolen.

"Vi vet att våra resenärer blir allt mer intresserade av träning, även på semestern. Fem av tio tränar under semestern visar Vings undersökning Resepanelen. Och hela 33 procent tränar varje dag", skriver Anna Hagberg, informatör på Ving i ett pressmeddelande.


Mot väst
En annan trend under 2013 visar att svenskarna är nyfikna på resmål i väst. USA och Karibien med resmål som San Fransisco, Dominikanska Republiken och Jamaica. Karibien är den ultimata semesterdrömmen för många och där finns mycket för olika smaker och plånböcker.


Mer lyx
Svenskarna lägger också mer och mer pengar på den där lilla extra lyxen. Extra benutrymme på flyget, populära designhotell och rum med Swim out, vilket innebär att man har pool eller poolaccess, det vill säga utgång till poolen direkt från rummet. Semesterbilderna ska visa upp status och inte något prisvärt all inclusive-hotell.


Uppkopplade
De sociala mediernas plats i våra liv märks tydligt på resan. Folk vill visa upp sin lyxiga semester. Frågan om det finns gratis Wifi på hotellet har blivit vanligare än att undra hur långt det är till närmaste strand. Runt poolerna syns folk läsa semesterlitteraturen direkt från läsplattorna och minnen förevigas med smartphones. Hotellen utvecklar appar där gästerna kan söka information samt boka bord och spabehandlingar.


Chartermål i topp
Resetrenderna till trots så ser det ungefär ut som tidigare år på resebolagens topplistor. Turkiet trängs i toppen med Mallorca och därefter kommer de stora grekiska öarna och Cypern.


Om författaren

Författare:
Maja Thomhave

Om artikeln

Publicerad: 18 mar 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: