sourze.se
Artikelbild

Ask orkar inte vänta

Beatrice Ask kringgår utredningen från BRÅ om hur reformen mot hårdare straff för våldsbrott har fallit ut, och tar beslut på magkänslan.

Jag läser i dagens DN. Som vanligt hittar jag inte det mest intressanta i den öppna nätupplagan. Allas vår Beatrice Ask orkar inte vänta på utredningen från BRÅ om hur reformen mot hårdare straff för våldsbrott har fallit ut. Hon förlitar sig på en ofullständig snabbrapport som visar att målen kanske inte uppnåtts och vill tvinga fram hårdare straff med ett glasklart skäl.

"...människor som blir utsatta för våldsbrott tror jag tycker att de straff som utmäts ... är för låga."

Jag trodde målet för vår vår kriminalpolitik var att: "... minska brottsligheten och att öka människors trygghet." Taget från åklagarmyndighetens hemsida.

Eller som regeringskansliet skriver: "Målet för rättsväsendet är den enskildes rättstrygghet och rättssäkerhet. Målet för kriminalpolitiken är att minska brottsligheten och att öka människors trygghet."

Jag undrar hur Ask motiverar att det målet förbättras av hårdare straff. Vem avhåller det från att begå ett våldsbrott? Och vad kommer det att kosta samhället?

Behåll nuvarande nivå och lägg ner Reva.


Om författaren

Författare:
Peder Nordenstad

Om artikeln

Publicerad: 14 mar 2013 13:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: