sourze.se
Artikelbild

För och emot elchocksbehandling

Utifrån mina erfarenheter av ECT kan jag varken avråda eller tillråda behandlingen. Mina minnesluckor han ha med åldern att göra. Jag är trots allt 77 år gammal.

I fyra artiklar på Sourze går Peter Larsson till storms mot elchockbehandling ECT. Artiklarna har följande rubriker: Elchocker allt vanligare, Varför ger man fortfarande elchockbehandling?, Drottning Silvias modiga uttalande om elchocker och Levander säger inte sanningen om elchockbehandlingar.

Jag har själv genomgått sex elchocksbehandlingar för cirka tre till fyra år sedan. Man omtalade för mig att behandlingen gjordes för att häva min depression och att korttidsminnet kunde påverkas. Jag bekymrade mig mest för minnesförlusten men efter ett tags dividerande gick jag med på att genomgå behandlingen. Man sade att man hade lång erfarenhet av behandlingen och att resultaten var goda.

Efter elchocksbehandlingen skrev jag en artikel i veckan och hade 2011 192 000 läsare. Det var, som professorn i psykiatri Sten Levander skriver, detsamma som reset på datorn för att göra en omstart. Jag är inte helt negativ till elchockterapi och tror att det förkortar vårdtiderna på sjukhusen. Att göra alltför många behandlingar är nog inte tillrådligt. Uppdrag gransknings behandling av ämnet var alltför negativ enligt min mening och förorsakar nog att en del som kunde ha mått bra av en elchocksbehandling, avstår från behandlingen. Det är ju frivilligt.

Utifrån mina erfarenheter av ECT kan jag varken avråda eller tillråda behandlingen. De minnesluckor som jag har kan mycket väl ha med åldern att göra. Jag är 77 år gammal.


Om författaren

Författare:
Yngve Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 13 mar 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: