sourze.se
Artikelbild

Acceptera inte Sverigedemokraternas retorik

Vi klarar oss inte vare sig moraliskt eller ekonomiskt om vi avstår att hjälpa människor som kommer till Sverige.

Med anledning av några av de länkar och kommentarer angående invandring och den fortlöpande så kallade debatten på nätet - Twitter, FB och övrig media - vill jag säga följande;

Vi klarar oss inte vare sig moraliskt eller ekonomiskt om vi avstår att hjälpa människor som kommer till Sverige. Samtidigt behöver vi diskutera hur dessa människor tas om hand. Men att på vissa nätsidor och som Sverigedemokraterna SD värdera hela grupper som "bra och dåliga" som "värda att hjälpa och inte", borde inte få ske.

Likväl är det så nu. Mycket är det på grund av politiker men också på grund av oss. Politiker har skuld i detta som vi alla eftersom vi allt för länge avstått från att tala om hur vi behandlar människor som kommer hit. Hur många av oss vet ens hur det går till när en flykting eller invandrare ber om asyl eller medborgarskap? Politiker går sedan länge som katter kring het gröt runt ämnet invandring och det är pinsamt att se. Detta undvikande är också det som släpper fram Sverigedemokrater et cohortes.

Personligen vill jag samtala om invandring, lära mig mer om hur vi på bästa sätt kan ta emot och hjälpa människor bli del av vårt land, som vi själva en gång blev det. Men jag drar gränsen vid organisationer eller människor som värderar andra negativt, som skuldbelägger och misstänkliggör invandrare som grupp. För mig blir de bruna skjortorna allt för tydliga under SD:s präktiga blågula dräkter och det äcklar mig när dessa typer citeras allt oftare och vi själva förblir tysta och står handfallna.

Tänk att vi så beredvilligt kommit att acceptera deras språk i vårt land, vi borde skämmas! Som om de någonsin sagt något "rumsrent" att ta till intäkt för att "något borde göras" - här i Sverige, i vårt land?

Aldrig!


Om författaren

Författare:
Henry Bronett

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: