sourze.se
Artikelbild

När hatet övervinns

Hat är ett starkt ord. Men ett ord vars omfattning och styrka är nästintill omätbar, är kärleken. Att enbart påstå det för oss inte långt, men att nyttja styrkan i fighten mot hatet är det som räknas.

Himlen är svart, missfärgad av all ilska som alltjämt utbreder sig i dagens Sverige. Atmosfären är smutsig, förorenad av förakt och inkompetens i allt större kvantitet. Samhället i stort är fyllt av uttryckslösa individer som tappat allt vad mänsklighet en gång var. Vi är smittade av hatet som sprider sig epidemiartat i vårt kära fosterland, i en hastighet som kan liknas vid ultrarapid. Sorgligt.

Men när det är som mörkast, som mest söndrat och makabert, finns det så gott som alltid en liten strimma hopp i all misär. En ljusglimt som hjälper oss att se vid hopplöshetens dunkel, en tröst som renar de oberäkneliga fläckar som pryder vår svenska flagga, en optimism som iklär sig rollen som botemedel mot fientligheten. Hoppet har den unika förmågan att lysa med sin frånvaro när allt tycks rasera, likt ett korthus, liksom tänja på gränserna, och när ohållbarheten mer eller mindre blir ett faktum uppenbarar sig hoppet till slut.

Nu när idiotin ideligen svävar i luften i skepnad av åsikter om kvinnors rättigheter, eller om REVA, eller varför inte om mäns maktkåthet - där och då är Sverige ett förlorat land. Men när ljushuvuden som Angela Larsson äntligen inkasserar den uppskattning och hype som man är väl förtjänt av - då existerar det hopp, hopp och ånyo hopp.

Eller andra nyfödda stjärnor som den säregna artisten Yohio, vars existens medför en sällan skådad gemenskap - där fokus inte längre är på att hata, utan på att glädjas, enas för en gångs skull. Johan Olssons prestatation i VM framkallade ju blågul eufori, i den annars nedsvärtade miljön. Folket förs samman, glömmer hatet, och bara är vad vi egentligen är till för att vara; människor. Det är då hatet övervinns, då hatet är vad det ska vara; icke-existerande.

I denna hatinfiltrerade nation, eller värld för den delen, där mansdominansen alltmer expanderar och acceptansen gentemot rasism blir transparent, exempelvis, går vi en högst oviss framtid till mötes. När hatet inte verkar vilja släppa taget, är det inte mycket man göra för att värja sig mot det, mer än att slå tillbaka, låta det dö med det bästa vapnet vi fått till skänks - kärleken. Amor vincit omnia - tillsammans kan vi utplåna hatet. Tillsammans kan vi sätta stopp för den galenskap som ränner runt okontrollerat i Svea Rike. Vissa har redan börjat, läs; Angela Larsson - en riktig hjältinna. Låt oss alla göra det också, tillsammans.


Om författaren

Författare:
Sabina Syed

Om artikeln

Publicerad: 11 mar 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: