sourze.se
Artikelbild

Petra Mede leder Eurovision Song Contest 2013

Christer Björkman försöker få Petra Mede att framstå som farlig och kontroversiell. Det är hon inte. Hon är en ganska vanlig tjej, som kommer att klara det hela fint.

När pressträffen för att annonsera vem som skulle leda Eurovision 2013 började, insåg jag att det i princip inte fanns något annat namn än just "Petra Mede" i min skalle. Hon har i och för sig lett Melodifestivalen tidigare så det fanns ju en chans att det skulle bli någon annan, ny.

Men nu blev det Petra. Melodifestivalen drar snart igång och för media är det som julafton i år; både den svenska och den stora finalen kommer generera tonvis med löpsedlar och artiklar, och alla som kan kommer försöka ta sig så nära händelsernas centrum som möjligt - och centrum består av Christer Björkman och Petra Mede.

Öppningsintervjuerna med Mede kändes lite tafatta och nästan som en besvikelse för alla de samlade. Petra Mede framstår som snäll, men en aning arrogant och överlägsen. Det skulle vara kul med en person som med mjukhet och ömhet kunde förmedla något som gör att mäninskor känner sig trygga och blir roade. Men även om Petra Mede framstår som lite egocentrisk så kan hon nog leverera i sitt nya uppdrag.

Petra Medes framtoning kan hänga ihop med att Christer Björkman tog över rodret. Han har kört stenhårt på att kliniskt ta fram uppträdanden som ska framstå som högklassiga, men samtidigt så har musiken inte förändrats mycket. Inte många nya låtskrivare har släppts fram, och inte heller några andra typer av programledare.

Christer Björkman försöker få Petra Mede att framstå som farlig och kontroversiell. Det är hon inte. Hon är en ganska vanlig tjej som kommer att klara det hela fint, och ärligt talat så vet jag trots allt ingen i Sverige som skulle göra det bättre.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 28 jan 2013 12:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: