sourze.se
Artikelbild

Mens kan vara jättekul

Gång efter annan kan jag bara förundras över hur fantasin har hjälpt mig genom olika omöjligheter i livet.

Jag undrar vilket som är mest värt, hög intelligens eller god fantasi. Bill Gates berättade en gång om en klasskamrat som alltid hade bättre resultat än honom på alla prov i skolan, och Bill var riktigt arg över detta. Senare i livet ville Bill ta reda på hur det hade gått för geniet, och se, hade han inte kommit så långt att han hade ett högt välbetalt jobb på IBM. Bill Gates ägde då IBM. Man undrar då vilket som är mest värt - men man kanske först ska komma fram till vad intelligens är.

Grönland som en gång i tiden hade en av världens lägsta självmordskvot har idag världens högsta, och det kan väl ändå inte finnas så många saker att ta hänsyn till om man vill ta reda på orsaken och hjälpa dem?

Själv är jag av den enkla inställningen att fantasi har hjälpt mig mest här i världen. Gång efter annan kan jag bara förundras över hur fantasin har hjälpt mig genom olika omöjligheter. Som när jag i tonåren råkade på alla tre tjejer jag var tillsammans med samtidigt och på samma plats. Eller när jag fick ett jobb, men inte på grund av mina språkkunskaper i engelska, svenska och franska. När jag såg att det inte räckte i ansiktet på hotelldirektören, lade jag till "hjälplig tyska" och "rostig kinesiska" vilket gjorde att jag landade tjänsten. Vid ett tillfälle behövdes sedan den "hjälpliga tyskan" och den fras jag kunde "Frau Blom habe eine automobile" var tyvärr inte tillräcklig, men det är en annan historia som jag får återkomma till.

Idag ringde en kompis till mig och sa: "Fan också nu är de jäkla indianerna i dalen igen." Detta syftar då på "rödskinn" i form av menstruation och själva dalen, ja ni kan nog förstå var vi befinner oss då.

Precis innan hon ringde satt jag och funderade över situationer som inte kan bli roliga om man bara använder lite fantasi, så det passade perfekt. Jag sa: "Konstigt att du nämner detta just som jag har läst en bok skriven av ev väldigt klok kvinna. Hon sa angående menstruation att man ska försöka hålla balans på sina kroppsvätskor, och när hon får sin menstruation och givetvis inte skulle få för sig att dricka blod, köper hon rödvin. Och för att vara på den säkra sidan, då det kan vara svårt att avgöra mängden av en så skräckinjagande vätska som blod, brukar hon dricka sisådär två till fyra glas, alltså för kroppens skull."

Min vän hörde av sig senare och tackade för det goda rådet. Hon fnissade en del på ett sätt som förklarade att de olika vätskorna i kroppen var i balans, om än inget annat, och hon undrade vad boken hette och om kvinnans namn.

Tagen på sängen svarade jag snabbt att hon hette Anna Franil, och imorgon ringer hon väl och skrattar antar jag, för Anafranil är inget annat än en ångestdämpande medicin. Men det är ju faktiskt vin också.

Och om inte det var en tillräcklig liknelse så har faktiskt Anafranil visat sig vara effektivt vid svåra PMS-besvär, så närmare sanningen kan jag väl inte vara, eller?

Nåja, i dessa moderna tider brukar mina närmaste vänner samt min familj googla allt jag påstår, av någon konstig anledning som jag inte förstår.

Summa kardemumma, vännen hade i alla fall en rolig och trevlig kväll med fniss och skratt, så att ha mens, enligt hennes sms som precis nu i skrivande stund anlände här "Synd om er män som missar detta ha ha ha!" kan vara riktigt kul. Jag borde nog varit noggrannare med doseringsinformation.

Ännu en fredag att sätta tänderna i, kära Sourzare, så nu åker Bermudashortsen på och om allt vill sig väl kan jag behålla dom på tills söndag kväll. I värsta fall, om det gäller att hämta pizza eller kinamat, kan jag svida om. Men helst ska det vara hemkörning.

Njut govänner av helgen, och sedan sätter vi fart på en ny vecka med nya utmaningar!


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: