sourze.se

Om verkligheten vore en dröm

I min dagdröm bor jag med dig vid medelhavets pärla, där stjärnorna aldrig slocknar, där havet aldrig torkar ut och där solen aldrig går ned.

I verkligheten sitter jag och ringer för att få en ny läkartid ang mina återkommande smärtsamma njurbäcksinflammationer och hormonbesvär med tillhörande symtom och mina hjärtbesvär.

I min dagdröm vandrar jag med dig på Beiruts strandpromenad Cornishen och en arabisk natthimmel sveper in oss likt en skyddande filt. Jag ser en stjärna falla och önskar att du alltid ska vara min.

I verkligheten är jag rullstolsburen och orkar endast gå några få steg annars får jag hjärtkramper, men läkaren jag äntligen har fått en telefontid med säger att jag är för ung för att ha hjärtbesvär och östrogenbrist. Dessutom tror hon , doktorn, att jag inte har ont av infektion i övre urinvägarna och njurarna utan att smärtan borde ju troligtvis komma från min gamla nackskada, utan att ens ha undersökt mig. Hon bara antar det.

I min dagdröm är det jag som är mamma till din dotter med det långa mörka håret och de mandelformade ögonen.

I verkligheten har jag kämpat mot sjukvården hela mitt vuxna liv och allt sedan tonåren.

I min dagdröm har jag fredagsmys med min familj. Spelar spel och dricker myntathé på den lummiga innergården med dig och våra söta små döttrar.

I verkligheten har jag ont och orkar inte ens se på TV utan ligger nedbäddad i ett mörkt rum.

I min dagdröm badar vi i medelhavet medan kvällssolen smeker oss.

I verkligheten har jag inte varit på stranden på många år utan just varit på ett nytt jobbigt läkarbesök där jag blev ifrågasatt av doktorn varför jag inte har någon utbildning. Har inte velat utbilda dig av lathet, undrade läkaren. Är du en sådan morsgris att du bor hemma hos mamma?

I min dagdröm står du alltid på min sida och jag har en stor familj så jag aldrig behöver känna mig ensam.

I verkligheten oroar jag mig för framtiden , står helt ensam i världen utan att kunna klara mig själv. Har bara min mamma som är till åren.

I min dagdröm träffar jag på några av de gamla plågoandarna från uppväxten och säger: Jo jag har ett bra liv. Jag är gift med den här fantastiske och snygge mannen och här är mina fina döttrar.

I verkligheten var det mina belackare som fick den framtiden.

Linda Garbén ©Om författaren

Författare:
Linda Garbén

Om artikeln

Publicerad: 03 jan 2013 07:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: