sourze.se
Artikelbild

Ge rörelsehindrade en bil de kan använda

Möjligheten att kunna förflytta sig längre sträckor inom rimlig tid är en viktig ingrediens i att behålla livskvaliteten för den som är rörelsehindrad.

Göran Frostell odont dr och professor em. vid Karolinska institutet är rullstolsbunden sedan några år tillbaka, och bad mig publicera följande:

"Tänk dig en permobil -en elrullstol - förstorad och omkonstruerad så att den är som Du vill ha Din bil!

Den har elektrisk motor med kraftigt vridmoment vid start och låg fart, den är urstark och tystlåten även i uppförsbackar, den kan växlas upp och bli vindsnabb, den förbrukar inga fossila bränslen och den avger inga giftiga gaser.

Den är miljövänlig och den kan snabbladdas vid varje elkontakt och vid släpkontakter här och var vid huvudvägarna.

Den kan konstrueras som personbil, sportbil, lastbil, buss eller traktor och den kan dra med ett, två hjul eller så många som behövs för framkomlighet i varje slag av terräng.

KONSTRUKTÖRER! GE OSS DEN BIL VI VILL HA"


Denna vädjan från en rullstolsbunden medmänniska sätter fokus på det som är en så viktig ingrediens i att behålla livskvalitet när kroppen av olika orsaker sviker oss; möjlighet att kunna förflytta sig längre sträckor inom rimlig tid.

Kan inte för en gångs skull tekniken ligga före och låta dem som av olika anledningar är rörelsehindrade få den möjligheten?


Om författaren

Författare:
Thomas Wåhlström

Om artikeln

Publicerad: 14 nov 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: